Invitation til Branchetræf 2013

Det handler om dokumentar og iscenesættelse, når Den Danske Filmskoles Efteruddannelse inviterer til Branchetræf 2013 i Ebeltoft den 23.-25. august.

I år vil Branchetræffet afsøge feltet mellem dokumentar og fiktion under overskriften "Form og virkelighed". Til at gøre dette er en række prominente klippere inviteret til Ebeltoft for at dele ud af deres erfaringer og viden.

Klipper Christof Schertenleib vil i samtale med Eva Mulvad reflektere over emnet "Æstetik". Schertenleib har bl.a. klippet for Ulrich Seidl, Michael Glawoggers og Shirin Neshat.

Klipper Jonathan Morris (mangler bekræftelse), der især er kendt for sit samarbejde med Ken Loach, vil tale om dokumentarfilmens nerve, intensitet, fortælling, dialog og om at få fiktionen til at ligne dokumentar.

Klipper Joe Bini, der har klippet mere end 20 film med Werner Herzog, vil med udgangspunkt i deres samarbejde tale om kunsten at klippe dokumentar.

I en anden session vil Joe Bini og Niels Pagh Andersen tale om proces og samarbejde. Niels Pagh Andersen er næsten en institution i sig selv. Han har klippet mere end 40 film heriblandt "The Act of Killing", "Palme" og "Maria Larssons evige øjeblik". Niels Pagh vil i et debatoplæg diskutere, om vi er blevet for gode til at fortælle historier.

Ud over ovenstående mangler stadig bekræftende svar fra Alex Gibney og Penny Woolcock.

I løbet af august vil det endelige program være at finde på Den Danske Filmskoles Efteruddannelses hjemmeside.

Branchetræffet er arrangeret af Tina Sørensen, Den Danske Filmskoles Efteruddannelse og støttet af Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FAF og Danske Filminstruktører.


Tid, sted og tilmelding

Fredag den 23. august kl. 17.00 til søndag den 25. august kl. 12.00.
Den Europæiske Filmhøjskole, Carl Th. Dreyersvej 1, 8400 Ebeltoft.

Tilmelding og flere praktiske oplysninger på Den Danske Filmskoles Efteruddannelses hjemmeside.