Invitation til seminar om Film og Forskningsmidler

Det Danske Filminstitut og MEDIA Desk Danmark inviterer onsdag den 24. april til et eftermiddagsseminar om finansieringsmuligheder for dokumentarfilm, der formidler forskning.

Flere dokumentarfilm har allerede hentet en del af deres finansiering i forskningsverdenen, og vi har inviteret tre cases til at dele deres erfaringer. Desuden kommer der folk fra Forsknings- og innovationsstyrelsen og taler om, hvilke midler man kan bruge f.eks. EU midler som 7. rammeprogram, der efter næste år bliver til Horizon 2020, samt Tips- og Lottomidler. Nogle af disse midler kan ikke søges direkte til filmproduktion, men kan skaffes gennem formidling af større forskningsprojekter. Derfor har vi inviteret en repræsentant for Forskningsstøtteenheden ved Aarhus Universitet til at fortælle om, hvordan de arbejder med forskningsformidling.

Onsdag den 24. april kl. 14-17 
Filmhuset, mødelokalet 4. sal, Gothersgade 55
Det er gratis at deltage. 
Tilmelding senest den 17. april: dittec@dfi.dk

Program

Kl. 14.00         Velkomst ved Ane Mandrup og Ene Katrine Rasmussen

Kl. 14.15         Karin Ilsøth Rasmussen og Melanie Büscher fra Styrelsen for Forskning og Innovation fortæller om styrelsens forskningsformidlingsaktiviteter og støttemuligheder. Herunder EU forskningsmidler.

Kl. 15.00         Jakob Kjærsgaard Bendtsen, Alphafilm, specialiseret i videnskabsformidling, fortæller om projektet "Future Detectives".

Kl. 15.20         Kaffepause

Kl. 15.40         Gitte Randløv, producent, og Lars Becker Larsen, instruktør, fortæller om deres kreative og økonomiske erfaringer med at formidle forskning på film.

Kl. 16.00         Alex Frank Larsen, journalist og instruktør, fortæller om finansieringen af tv-serien ''Out of Africa – nye perspektiver i Europas slavehandel'.

Kl. 16.20       En repræsentant for Forskningsstøtteenheden ved Aarhus Universitet fortæller, hvordan de arbejder med forskningsformidling.

Kl. 17.00         Slut