Kim Leona rykker ind i den kunstneriske ledelse af New Danish Screen


Manuskriptforfatteren Kim Leona er udpeget som projektredaktør på New Danish Screen. Hun er en af Danmarks førende manuskriptforfattere, først og fremmest kendt som Per Flys faste samarbejdspartner på hans trilogi Bænken, Arven og Drabet samt hans tv-serie Forestillinger. Men den filmskoleuddannede forfatter har også markeret sig med bl.a. kortfilmen Dykkerdrengen, ungdomsfilmen Bagland, og har også haft en central rolle på dokumentarfilmen The Swenka's.

Som projektredaktør indgår Kim Leona i den kunstneriske ledelse af New Danish Screen i et nært samarbejde med Jakob Høgel, som er udpeget til at efterfølge Vinca Wiedemann som kunstnerisk leder. Støtteordningen er i forbindelse med den nye filmaftale udvidet til at omfatte både dokumentar- og fiktionsfilm.

Henning Camre udtaler: "Det er enestående at få en kapacitet som Kim Leona til New Danish Screen. Hun er en af de mest markante eksponenter for dansk films succes de seneste år; hendes arbejde er kendetegnet af, at hun er optaget af fortællinger, der er vedkommende og har noget på spil, og hun er en fremragende manuskriptkonsulent, hvis metode udspringer af en ægte interesse for teamwork og low budget film."

Kim Leona udtaler: "Jeg har fulgt New Danish Screen med stor interesse fra begyndelsen, og tankerne bag ordningen spiller i høj grad sammen med mit eget syn på dansk films fornyelse. De nye generationer og deres fortællelyst skal udfordres ved at give dem mulighed for at tage risikable satsninger og forfølge deres personlige historier, og jeg håber jeg kan hjælpe dem i denne proces, så de udvikler deres egen kunstneriske metode, udnytter filmholdets fulde potentiale, og får mest mulig film for pengene!"