Marie Schmidt Olesen ny projektredaktør på NDS

Marie Schmidt Olesen bliver ny projektredaktør på New Danish Screen. Det har styregruppen for New Danish Screen, der er et samarbejde mellem DR, TV 2 og Filminstituttet, netop besluttet.

Marie Schmidt Olesen, prisvindende filmproducer og journalist med baggrund i radioproduktion, kommer fra en stilling som direktør og partner i det skotske produktionsselskab Autonomi Ltd. Tidligere har hun stået i spidsen for Diversity Films, en organisation, der træner nye filmtalenter gennem mentordrevne processer.

Kunstnerisk leder af New Danish Screen, Jakob Kirstein Høgel, siger om ansættelsen: "Vi er utroligt glade for, at Marie Schmidt Olesen bliver den nye projektredaktør. Hun har lang erfaring med at udvikle og producere både dokumentar og fiktion i Skotland. En stor del af arbejdet har været med nye talenter, og hun har engageret sig i alt fra græsrodsarbejde til guldbjørnvindende film."

Fakta

New Danish Screen har til formål at støtte og inspirere udviklingen af filmens formsprog og fortælling, så dansk film bevarer og styrker sin dynamik og diversitet.

Støtteordningen baserer sig på et samarbejde mellem DR, TV 2 og Filminstituttet jf. filmforliget 2011-2014.

Læs mere om New Danish Screen.

Selv siger Marie Schmidt Olesen: "Efter mange år som – primært producerende – udenlandsdansker ser jeg frem til at blive udfordret af gode, banebrydende ideer, og jeg er nysgerrig efter at høre og se, hvad der optager danske filmmagere. Jeg håber at kunne lægge et friskt perspektiv på en allerede blomstrende talentordning."

Projektredaktøren ansættes på åremål i en periode på 2 år. Marie Schmidt Olesen afløser Peter Schønau Fog og tiltræder den 1. november.