Martin Zandvliet tildeles Carl Th. Dreyer Prisen 2016

INVITATION. Carl Th. Dreyer Prisen 2016 overrækkes til instruktør og manuskriptforfatter Martin Zandvliet i Cinemateket onsdag den 3. februar kl. 15.00.

Carl Th. Dreyer Prisen uddeles af Carl Th. Dreyers Mindefond, og i henhold til fondens vedtægter gives prisen til "fortrinsvis yngre filminstruktører eller andre kunstnere indenfor filmbranchen som anerkendelse af en fremragende kunstnerisk indsats".

Mindeprisen går i år til instruktør og manuskriptforfatter Martin Zandvliet, som modtager den personligt onsdag den 3. februar kl. 15.00 i restaurant SULT i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Mindefondens indtægter er baseret på en gave fra Dreyers datter, Gunni Dreyer, og en procentdel af indtægterne for Dreyers hovedværk "Jeanne d’Arcs Lidelse og Død", som ifølge en juridisk aftale med distributionsselskabet Gaumont tilgår Mindefonden.

Fondens bestyrelse består af afdelingschef Lene Halvor Petersen fra Det Danske Filminstitut og lektor emeritus Peter Schepelern fra Film- og Medievidenskab, Københavns Universitet.

Prisen er i år på 75.000 kr.

Kom og vær med til at gøre dagen festlig!

Læs mere om Carl Th. Dreyer Prisen og tidligere modtagere på Carl Th. Dreyer-sitet.

Yderligere information:

Lene Halvor Petersen leneh@dfi.dk
Afdelingchef Arkiver & Digitalisering, Det Danske Filminstitut.