Møde om DFI's nye streamingtjeneste

INVITATION. Filminstituttet inviterer instruktører og producenter af kort- og dokumentarfilm til møde den 26. september om DFI's nye streamingtjeneste.

DFI lancerer i efteråret en ny version af Filmstribens undervisningssektion. Den nye streamingtjeneste rummer de samme film som den nuværende Filmstriben, men er forbedret på en række væsentlige punkter:

Sitet giver lærere og elever samlet adgang til film og materialer, der inspirerer til at arbejde analyserende og kreativt med levende billeder i grundskoler og gymnasier. Søgemuligheder er forbedrede, sitet har en række nye faciliteter, og det kan anvendes på både pc og mac, tablets og mobiltelefoner. Med UNI-login har lærere og elever fuld adgang til alt indhold og alle faciliteter.

DFI vil desuden i foråret 2014 åbne en sektion af tjenesten, hvor danske borgere får mulighed for at opdage og opleve danske kort- og dokumentarfilm. Ambitionen er at etablere et site, der giver brugeren overblik over alle danske kort- og dokumentarfilm i en berigende kontekst. Det vil sige, at sitet præsenterer data om både de titler, som DFI har rettigheder til, og de film, hvor rettighedshaver selv ønsker at forvalte distributionen.

På mødet vil DFI præsentere den nye streamingtjeneste samt fremlægge en model for det kommende site for alle, der opfylder den kulturpolitiske forpligtelse til at gøre kort- og dokumentarfilm bredt tilgængelige med respekt for branchens indtjeningsmuligheder på øvrige platforme.

Mødet afholdes torsdag den 26. september kl. 9.30-11.00 i restaurant SULT, Vognmagergade 8 B, 1120 København K.