Nikolaj Arcel får Carl Th. Dreyer Prisen 2013

Carl Th. Dreyer Prisen 2013 overrækkes til instruktør og manuskriptforfatter Nikolaj Arcel i Filmhuset onsdag den 30. januar kl. 14.30. Kom og vær med til at gøre dagen festlig!

Carl Th. Dreyer Prisen uddeles af Carl Th. Dreyers Mindefond, og i henhold til fondens vedtægter gives prisen til "fortrinsvis yngre filminstruktører eller andre kunstnere indenfor filmbranchen som anerkendelse af en fremragende kunstnerisk indsats".

Prisen går i år til Nikolaj Arcel, som modtager den personligt onsdag den 30. januar kl. 14:30 i Filmhuset, Restaurant SULT, Gothersgade 55, 1123 København K.

Mindefondens indtægter er baseret på en gave fra Dreyers datter, Gunni Dreyer, og en procentdel af indtægterne for Dreyers hovedværk "Jeanne d’Arcs Lidelse og Død", som ifølge en juridisk aftale med distributionsselskabet Gaumont tilgår Mindefonden.

Fondens bestyrelse består af områdedirektør Lene Halvor Petersen fra Det Danske Filminstitut og lektor Peter Schepelern fra Film- og Medievidenskab, Københavns Universitet.

Prisen er i år på 50.000 kr.