Ny bestyrelsesformand for Biografklub Danmark

Erik Stephensen tiltræder den 1. januar 2014 som bestyrelsesformand for Biografklub Danmark.

Biografklub Danmarks nuværende bestyrelsesformand Per Neumann har efter 13 år på posten ikke ønsket at genopstille som bestyrelsesformand grundet travlhed i egen virksomhed. Biografklubbens bestyrelse har enstemmigt valgt Erik Stephensen som ny bestyrelsesformand.

Erik Stephensen er 62 år og uddannet journalist. Han har bestredet en lang række stillinger i den danske medieverden. Først som journalist på bl.a. Ekstra Bladet og siden som programmedarbejder for TV-Avisen, DR Dokumentar og TV Drama. Fra 1989 til 1996 var Erik Stephensen direktør for Nordisk Film Broadcast og Nordisk Film Commercial. Han stiftede i 1996 Skandinavisk Film Kompagni sammen med Jørgen Koldbæk, Michael Meyerheim, Jarl-Friis Mikkelsen og broderen Ole Stephensen.

I dag er Erik Stephensen bl.a. formand for Fonden De Københavnske Filmfestivaler. Han har tidligere været medlem af Optagelsesudvalget på Den Danske Filmskole (tv-linjen) og siddet i bestyrelsen for Dagbladet Politiken. Erik Stephensen er modtager af Cavlingprisen og Krygerprisen.

Direktør for Biografklub Danmark, Jonna Jensen udtaler:

"Vi glæder os til at byde Erik Stephensen velkommen og få nye kræfter til vores biografklub, der er i konstant udvikling. Hans brede baggrund indenfor både film og tv er en ressource, som vi uden tvivl vil få stor glæde af. Samtidig er der grund til at sige et stort tak til den afgående bestyrelsesformand Per Neumann, som har været en uvurderlig støtte for Biografklub Danmark gennem de sidste 13 år, både som bestyrelsesformand og advokat."

Erik Stephensen udtaler:

"Biografklub Danmark er i mine øjne en succeshistorie, og det bliver utrolig spændende at indgå i det store kulturfællesskab, som Biografklubben er. Det fås ikke større i Danmark. Biografklubben har en flot ambition om at få flere mennesker til at gå i biografen, og det er i stor stil lykkedes. Udfordringen fremover bliver at forsætte og udvikle samarbejdet med branchen. For jo større succes, jo vigtigere bliver samarbejdet med branchen.

I mit virke som formand for De Danske Filmfestivaler som CPH:DOX og CPH:PIX er udfordringen af folkeliggøre de smalle film. Som bestyrelsesformand for Biografklub Danmark ser jeg frem til at fortsætte arbejdet med at få de brede film ud til det segment, det er svært at få i biografen."

Erik Stephensen tiltræder som bestyrelsesformand for Biografklub Danmark 1. januar 2014.