Ny direktør for Nordisk Film & TV Fond

Petri Kemppinen er ansat som ny administrerende direktør i Nordisk Film & TV Fond. Kemppinen erstatter Hanne Palmquist og tiltræder stillingen den 1. november.

Den finske produktionsdirektør Petri Kemppinen tiltræder stillingen som direktør for Nordisk Film & TV Fond pr. 1. november 2013.

Kemppinen er i øjeblikket ansat som direktør for Produktionsafdelingen på Finnish Film Foundation og har deltaget i Nordisk Film & TV Fonds bestyrelse siden 2008, først som næstformand (2008-2010) og siden som suppleant (2011-2013).

Nordisk Film & TV Fond

Nordisk Film & TV Fond blev etableret i 1990 og har et årligt budget på 10 millioner euro. Fonden er støttet af Nordisk Ministerråd, de fem nordiske filminstitutter og 12 nordiske tv-kanaler. Fondens primære formål er at fremme film- og tv-produktioner af høj kvalitet i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige ved at give supplerende støtte til spillefilm, tv-fiktionsserier og dokumentarfilm.

Fonden støtter derudover også distribution på tværs af de nordiske landegrænser samt kulturelle og uddannelsesmæssige initiativer. Nordisk Film & TV Fond administrerer hvert år den prestigefyldte Nordisk Råds Filmpris og organiserer årligt arrangementet Nordiske Talenter i samarbejde med Den Danske Filmskole i København.

Kemppinen erstatter Hanne Palmquist, der tiltræder en stilling som redaktør for dramaafdelingen på den svenske public service-kanal SVT fra 1. november 2013.

Claus Ladegaard, bestyrelsesformand for Nordisk Film & TV Fond og områdedirektør for Produktion og Udvikling på Det Danske Filminstitut udtaler:

"Vi er glade for at kunne meddele, at Petri Kemppinen overtager posten som direktør for Nordisk Film & TV Fond. Petri er en ægte tilhænger af det nordiske. Han kommer med en betydelig erfaring fra både tv og film og har i mange år arbejdet med de øvrige nordiske lande såvel som internationalt.

I løbet af det sidste årti har nordisk film og tv og vist et stort og voksende potentiale, og vi er overbeviste om, at Petri vil være i stand til fortsat at styrke fonden og det nordiske samarbejde i de kommende år."  

Petri Kemppinen udtaler:

"I løbet af de senere år har nordisk tv-drama, dokumentar- og fiktionsfilm opnået fantastisk international anerkendelse og popularitet blandt publikum. Nordisk Film & TV Fond har under Hanne Palmquists ledelse spillet en central strategisk rolle på mange områder, og jeg er glad for, at jeg skal være med til fortsat at sikre denne fremgang og synlighed. 

Petri Kemppinen

Petri Kemppinen, 50, er i øjeblikket ansat som direktør for Produktionsafdelingen på Finnish Film Foundation, hvor han har været ansat siden 2005. Han har tidligere været ansat på den finske public service-kanal YLE, hvor han bestred flere forskellige stillinger som International Programme Acquisition Executive, chef for ungdomsafdelingen og redaktør på YLE Teema.

Kemppinen har en journalistisk baggrund og arbejdede for Finlands førende avis Helsingin Sanomat på tv & radio- samt kulturredaktionen (1988-1996). Kemppinen har også en bred erfaring som bestyrelsesmedlem i en lang række filmorganisationer og -festivaler på nordisk og europæisk plan, blandt andet i bestyrelsen for Europarådets Eurimages siden 2005. Kemppinen dimitterede fra Helsinki Universitet med en M.A. i Kommunikation.