Ny udviklingschef for kort- og dokumentarfilm

Det Danske Filminstitut har ansat Ane Mandrup Pedersen som ny udviklingschef for kort- og dokumentarfilm.

Ane Mandrup Pedersen er uddannet cand. mag. i Fransk og Filmvidenskab og har efterfølgende produceret en lang række succesfulde dokumentarfilm, kortfilm og reklamefilm. Fra 2005-2008 hos Tju-Bang Film og før og efter da som freelance producer. Hun har desuden arbejdet med lancering i Have PR & Kommunikation og senest hos DR som producer og lanceringskonsulent på det internationale dokumentarfilmprojekt "Why Poverty".

Herudover har Ane Mandrup Pedersen arbejdet med formidling af dansk film og tv på Det Danske Generalkonsulat i New York og undervist i bl.a. Filmhistorie og Filmvidenskab på Københavns- og Odense Universitet.
 
Områdedirektør for Produktion & Udvikling, Claus Ladegaard, udtaler: "Vi er meget glade for, at Ane Mandrup bliver den nye udviklingschef for kort- og dokumentarfilm. Ane er en af dansk dokumentarfilms rigtig dygtige producere. Hun har omfattende erfaring med både danske og internationale dokumentarfilm, og hun har desuden arbejdet med både markedsføring og distribution. Hun har den energi og det engagement, der skal til for at være en kompetent udviklingspartner for en stærk og dygtig branche."

Ane Mandrup Pedersen tiltræder stillingen medio november 2012.
 
For yderligere oplysninger:
Claus Ladegaard
Tlf.: 3374 3433, e-mail: clausl@dfi.dk