Orientering fra New Danish Screen


Jakob Høgel er blevet ansat som ny kunstnerisk leder af støtteordningen og tiltræder 1. august 2007. Men allerede fra juni vil han have sin gang på støtteordningen og blandt andet forberede opstarten af den nye dokumentar-støtteordning.

Til den kunstneriske ledelse er stillingen som projektredaktør endvidere genopslået. Stillingen forventes besat pr. august 2007. Se stillingsopslaget på www.dfi.dk/jobs.

Vinca Wiedemann fratræder sin stilling pr. 1. september 2007 og vil i perioden til da primært arbejde med opgaver i forbindelse med overdragelse af ordningen til den nye ledelse. Vinca Wiedemann ophører med at læse nye ansøgninger pr. 1. juni 2007, men vil fortsat være i dialog med de projekter, der er i udvikling og produktion på ordningen. Efter 1. september vil Vinca Wiedemann som ad hoc-konsulent følge de projekter til dørs, som er i produktion eller efterarbejde.

På grund af ledelsesskiftet samt opstarten af nye ordninger, må der desværre påregnes en del forsinkelser i sagsbehandlingen for ansøgninger til ordningen. Svarfrister samt ændringer i disse vil blive meddelt direkte til ansøgerne.

New Danish Screen holder sommerferielukket 16. juli - 3. august 2007 (inkl.)

Dokumentarfilm
Der åbnes for indsendelse af ansøgninger til dokumentarfilmprojekter mandag den 20. august 2007. I den forbindelse afholdes en orienteringsdag vedr. det nye støtteområde. Mødet afholdes mandag den 20. august 2007 klokken 13.00 i Cinemateket, Bio Carl.

De endelige, reviderede støttevilkår vil være tilgængelige på nettet fra mandag den 13. august 2007.

Støtteordning for udvikling af digitale spil til børn
New Danish Screen er i færd med det indledende arbejde i forbindelse med etableringen af en støtteordning for udvikling af digitale spil til børn. I den forbindelse er konsulent Søren Sørensen ved at udarbejde en analyse, der skal afdække behov og muligheder i den danske spilbranche. Analysen skal danne grundlag for det endelige arbejde med udformningen af støtteordningen. Søren Sørensen, der er tidligere direktør i spilfirmaet I.T.E., har før forestået lignende analyser af spilbranchen.

Det Danske FilminstitutAdm. dir. Henning Camre