Pitch-konkurrence på OFF 2013

OFF. "Pitch Me Baby" udlodder 30.000 kr. til det bedste kortfilmmanuskript på Odense Filmfestival. Konkurrencen har deadline for tilmelding den 9. august.

Danske Filminstruktører og Danske Dramatikere sætter for 4. år i træk et arbejdslegat på 30.000 kr. på højkant til den bedste kortfilm-idé på Odense Filmfestival.

"Pitch Me Baby" er en åben pitch-konkurrence, hvor deltagerne hver får 5 minutter til at pitche deres kortfilm. At pitche betyder meget kortfattet: At fortælle og præsentere sin film så klart, enkelt og pirrende at tilhørerne tænker: Den film må jeg bare se.

"Da vi startede 'Pitch Me Baby' for 4 år siden, var det for at styrke kortfilmens vilkår i Danmark. På trods af at vi har et sprudlende kortfilmsmiljø, er der sjældent økonomi i miljøet til manuskriptfasen. Derfor ville vi gerne bidrage til, at i hvert fald én ide får en økonomisk indsprøjtning til manuskriptet", siger Martin Strange-Hansen (næstformand, Danske Filminstruktører).

Martin Strange-Hansen slår fast, at konkurrencen ikke kun skal ses som et tilbud til vækstlaget, men at etablerede instruktører også kan forventes at dukke op:

"Kortfilmen opfattes tit som et trin på stigen mod spillefilmen. Som om kortfilmen er en vokseværksfase, man aldrig kommer tilbage til efter spillefilmen. Det passer nu ikke helt. Også spillefilmsinstruktører har fortalt i det korte format engang imellem; Dreyer, Trier, Roy Andersson og Spike Jonze for at nævne nogle få. Så ud over at stifte bekendtskab med de nye talenter, som vil berige fremtidens filmscene, håber vi også, at et par af de garvede tager udfordringen op".

For at deltage i konkurrencen om de 30.000 kr. skal man tilmelde sig og sin idé på filmfestival.dk/pitch-me-baby senest fredag den 9. august 2013. Ud af de tilmeldte ideer udvælges 8 pitchere, som kommer på scenen og skal overbevise den knivskarpe jury om deres kortfilm-idé. Konkurrencen er åben for publikum. Så det kræver filmskabere med is i maven.

Årets jury, som de frygtløse filmskabere skal prøve at overbevise, består af: instruktør Parminder Singh, manuskriptforfatter Jens Dahl, producer Mia Maria Borup, Odense Filmfestivals grand old man Ulrich Breuning og sidste års vinder Andreas Meldgaard.

Så er du filmskaber og klar til en pitchende hot dag i Odense, så skynd dig ind på: filmfestival.dk/pitch-me-baby.