CONNECT - Brancheseminar 2018

Billede fra powerpoint-præsentationen 'Vi Unge - digitalt univers for teenagepiger'

På CONNECT i januar 2018 dykkede vi ned i ungdomsgenerationen – i publikum, indholdsskabere, ungdomskulturer og tendenser. 

Vi kiggede denne gang bl.a. nærmere på fællesskaber, både de fysiske og de digitale. Vi stillede spørgsmålene: hvilken betydning har forskellige typer af fællesskaber, og hvordan agerer unge i dem?  

Fællesskab spiller en vigtig rolle hos mange unge indholdsskabere. På brancheseminaret kunne man høre dem fortælle hvordan. 

Vi gav mikrofonen til en række inspirerende forskere, medieproducenter og unge, der alle deler ud af deres viden, ideer og erfaringer. 

Se programpunkter for seminaret nedenfor. 

Forskellige præsentationer fra dagen kan ses i højrespalten. 
 

Program Praktiske oplysninger | Deltagerliste

TIDSPUNKT
PROGRAMPUNKT
14.30-15.00 Indregistrering
15.00-15.05 Velkomst

15.05-15.35

Unges fællesskaber – mellem selvfølgelighed og vedligeholdelse

Center for Ungdomsforskning lavede i 2017 en kvalitativ undersøgelse af unges fællesskaber og fællesskabsorienteringer og fik tegnet et nuanceret billede af de betydninger og prioriteringer unge tillægger forskellige fællesskaber.

Maria Bruselius-Jensen, der er den ene af forskerne bag undersøgelsen, vil give indblik i undersøgelsen med eksempler på hvilken rolle fællesskaber spiller i ungdomslivet.

Maria Bruselius-Jensen, lektor ved Center for Ungdomsforskning/Aalborg Universitet

15.35-16.05

Digital ungdomskultur – under radaren

På baggrund af en spritny undersøgelse af unges digitale fællesskaber vil Katrine K. Pedersen præsentere key findings fra undersøgelsen med indsigt i de nyeste tendenser inden for digitale fællesskaber og give bud på både firstmover og mainstream digital ungdomskulturer anno 2018.

Undersøgelsen af unges digitale fællesskaber bygger på 14 grupper af unge i alderen 13-18 fra Esbjerg, Skive, Svendborg, Aarhus og København.

Katrine K. Pedersen, forfatter, chef for Arken Undervisning, tidl. forsknings- og udviklingskonsulent på DFI.

16.05-16.15 Vidste du…? – om de 15-25-årige
Martin Kofoed Hansen, analysekonsulent, DFI
16.15-16.35 Pause

16.35-17.00

Gigis – udansk tegnefilm om Danmark

Gigis opstod som en animationsserie om Danmark med en ambition om at få folk til både at grine og til at reflektere over de emner, den berører. Gigis udkommer indtil videre udelukkende på YouTube og Facebook og har på lidt over et år fået en kæmpe, ung fanskare. Med hovekaraktererne gadedrengene Hassan, Abdi, Musti og Ali er Gigis skabt for at give en stemme til personer, der normalt ikke har en stemme i det danske mediebillede. Holdet bag Gigis kommer ifølge dem selv alle fra socialt belastede områder. De laver selv alt på serien, inklusiv musikken, der spiller en central rolle. Hør dem fortælle om Gigis-universet, og om hvordan deres venskab og antistrategier er en central drivkraft i deres kreative arbejde.

Gigis

17.00-17.30

Vi Unge – digitalt univers for teenagepiger

Vi Unge har eksisteret i næsten 60 år, først som ungdomsmagasin og siden som et magasin dedikeret til teenagepiger. I efteråret 2017 søsatte Vi Unge en ny digital strategi med betydelig redaktionel oprustning på digitale platforme og sociale medier. En af deres nye satsninger er YouTube-fiktionsserien Første gang, skrevet af Christina Sederqvist.

En central brik i Vi Unges strategi er Aller Medias nye store undersøgelse, ALL ABOUT TEENS, om 12-17-årige teenagepigers liv og hverdag, hvad de går op i, og hvad der betyder noget for dem. En undersøgelse, der bygger på svar fra over 3.500 piger over hele landet. Denne omfattende viden om teenagepigerne vil Aller og Vi Unge dele med os, og Christina Sederqvist vil fortælle om sit arbejde med YouTube-serien og med målgruppen.

Marianne Ravn, senior forretningsudvikler, Aller Media // Julie Lund Mikkelsen, chefredaktør, Vi Unge // Christina Sederqvist, manuskriptforfatter

17.30-17.55

SEIN – webmagasin og fællesskab for unge af unge

Holdet bag SEIN var på scenen til CONNECT i 2016, hvor de for allerførste gang præsenterede SEIN – et webmagasin og et fællesskab for unge af unge. SEIN er i konstant udvikling. Redaktionen består nu af 40 unge, og visionen er, at SEIN også skal lave events, workshops, labs og turnéer. SEIN-redaktionen er siden projektets opstart mange erfaringer rigere. Men hvordan kan man overhovedet skabe et gratis digitalt magasin, der skal udkomme i hele Danmark, og opbygge et nyt sted på nettet, hvor unge kan være en del af et fællesskab med andre unge? Hør SEIN-redaktionen fortælle om deres bestræbelser på at realisere deres vision.

Sara Mering, chefredaktør // Mille Backhausen, redaktør, filmgruppen // Noah Aamund, filmscout // Anna Rozetzsky Permin, projektleder

17.55-18.00 Afrunding
18.00-19.00 Netværksdrink i Astabar

 

Praktiske oplysninger
 

Dato: Tirsdag den 16. januar 2018 kl. 15:00-18:00 med efterfølgende networking drink til kl. 19.00

Sted: Det Danske Filminstitut, Cinemateket, Asta Bio, Gothersgade 55, 1123 København K