Selvangivelse om kønsfordeling i filmproduktioner

Nu indføres selvangivelse om kønsfordeling i filmproduktioner 

Fremover skal du som filmproducent udfylde en selvangivelse vedrørende kønsfordeling på dine produktioner; den såkaldte ’Selvangivelse’ skal medvirke til bevidstgørelse om egen praksis. 

Som et led i Filminstituttets mangfoldighedsindsats har danske producenter ønsket at opnå større bevidsthed om egen praksis. 
På den baggrund indfører Filminstituttet sammen med Producentforeningen nu den såkaldte selvangivelse, 
hvor du som filmproducent indgiver oplysninger om kønsfordeling på dine projekter både foran og bag kameraet.

Selvangivelsen indføres som en frivillig model fra 1. oktober 2018 og afprøves i en testfase på ansøgning om produktionsstøtte til spillefilm.
På baggrund af erfaringerne fra forsøgsperioden indføres selvangivelsen som krav på alle Filminstituttets støtteordninger fra årsskiftet 2019-2020.

Direktør i Producentforeningen Klaus Hansen udtaler:
”Vi er i branchen enige om, at debat og bevidstgørelse er det, der skal til for at styrke dansk films mangfoldighed. Vi ved fra dem, der har testkørt selvangivelsen, at det er en øjenåbner, og at tallene på filmene er med til at påvirke selskabernes adfærd, næste gang de sammensætter holdet på en filmproduktion. Selvangivelsen er derfor et rigtig godt værktøj både for den enkelte producent og for dansk films mangfoldighed.”

Filminstituttets direktør, Claus Ladegaard, opfordrer til at du som producent tager det nye værktøj i brug fra dag ét og melder tilbage med dine erfaringer, før den næste år lanceres på tværs af alle støtteordninger."