Skal din film have Bent-prisen?

PRIS. Bent er en helt ny filmpris på 10.000 kr., der uddeles til modige producenter, manuskriptforfattere og instruktører, der i løbet af året har turdet skabe troværdige homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede karakterer.

MIX COPENHAGEN inviterer filmbranchen til at indsende bud på, hvem der skal have årets Bent:

I de over 100 år, der er blevet skrevet manuskripter og produceret film i Danmark, har kun ganske få karakterer på lærredet været homoseksuelle, biseksuelle eller transkønnede. Så selvom flere end hver 10. dansker ikke betegner sig selv om heteroseksuel, er de ikke særlig godt repræsenteret hverken film eller på tv.

Bent er til jer, som vover at skabe både helte og antihelte, der er til mænd, til kvinder eller til noget tredje, til dem der engang har levet som en anden og måske har heddet Bente. Så har du en produktion, som du mener, rummer en mulighed for at vinde en Bent, så lad os vide det straks.

Hvordan kan Bent blive din?

Send en mail med kontaktinformation (navn og telefonnummer) samt en kort begrundelse for, hvorfor netop din produktion skal vinde. Mail det hele til bent@mixcopenhagen.dk senest fredag 30. september 2011.

Bent-prisen uddeles fortrinsvis til danske film: kort og lang fiktion, dokumentar, reklame- eller oplysningsfilm med dansk premiere i perioden 1. september 2010 til 1. september 2011.

Har du spørgsmål til prisen eller til, hvordan du indstiller, så kontakt Kirstine Mølgaard, festivalleder for MIX COPENHAGEN | LesbianGayBiTrans Film Festival på kirstine@mixcopenhagen.dk.

Hvornår kan Bent blive din?

Prisen uddeles for første gang tirsdag 25. oktober i Empire Bio i København til dette års 26ende MIX COPENHAGEN | LesbianGayBiTrans Film Festival.

Læs mere om Bent-prisen (FILMupdate, 2. september)