SLATE FUNDING – 6 UD AF 10 DANSKE PRODUKTIONSSELSKABER MODTAGER STØTTE

Over sommeren har Europa-Kommissionen offentliggjort resultaterne for Slate Funding 2017 og endnu en gang med gode nyheder til de danske ansøgere, som samlet modtager knap 9 mio. kr. De danske ansøgere ligger således igen i toppen, hvad angår succesrate og kvalificerede ansøgninger.

Creative Europe har i år tildelt 12.210.831 EUR til 69 europæiske produktionsselskaber gennem støtteprogrammet Slate Funding, en støtte der gives til udvikling af 3-5 audiovisuelle produktioner. Af disse er godt 1.210.000 EUR (svarende til knap 9 mio. kr.) tildelt seks danske produktionsselskaber, hvilket betyder, at Danmark rangerer højt på en tredje plads som det land, der har modtaget flest støttekroner – kun overgået af Tyskland og Frankrig.

Støttekronerne tilfalder i år Made in Copenhagen, Plus Pictures, Profile Pictures, Space Rocket Nation, Zentropa Entertainments19 og Zentropa Entertainments31, og skal bidrage til udviklingen af mellem 18-30 nye danske fiktions-, animations- og kreative dokumentarfilm med høj kunstnerisk kvalitet samt europæisk og internationalt potentiale. 

10 danske ansøgere søgte i år om støtten, men Danmark fastholder stadig antallet af støttetildelinger – og med det stigende støttebeløb taget i betragtning, synes dette års resultater endnu en gang at vidne om velkvalificerede ansøgninger.

SLATE FUNDING   2015   2016   2017 
DANSKE STØTTEANSØGERE  8  7  10
DANSKE STØTTEMODTAGERE
 6  6  6
SUCCESRATE
 75%  86%  60%
SAMLET STØTTE TIL DANSKE ANSØGERE (€)
 1.050.000   1.079.820   1.210.000 


Lene Børglum, producer fra Space Rocket Nation, udtaler: Det har enormt stor betydning for os at have fået støtten fra Slate Funding. Ikke mindst betyder det meget at få den anerkendelse fra Europa, som er implicit i støtten. En vigtig del af argumentationen for at give støtten er, at vi er et veletableret team, som har gennemført mange store produktioner, og der er i afgørelsen lagt vægt på, at vores slate er sammensat af store film med meget veletablerede instruktører kombineret med mindre film af nyere talenter, således at vi bruger vores erfaring og knowhow til at udvikle nye talenter, hvilket er et område, vi prioriterer meget højt.

Også for selskabet Profile Pictures betyder støtten meget for produktionen og udviklingen af selskabets projekter, producer Ditte Milsted fortæller: Det betyder at vi kan arbejde på projekterne i slaten målrettet og give projekterne den tid og udvikling der er brug for i forhold til forhåbentlig at gøre dem produktionsklare. Vi glæder os rigtig meget over at kunne fortsætte udviklingen på de fem projekter. Vi har tidligere modtaget single støtte til et projekt vi har i udvikling og det var uvurderligt for projektet med MEDIA støtten og meget sigende hvor langt vi kunne komme for den.

Udover det flotte resultat til de danske ansøgere, er det også en glædelig nyhed, at Zentropa Sweden tilmed har modtaget dette års Slate Funding.

Se den samlede liste over støttetildelingerne af Slate Funding 2017 (EACEA/21/2016).