Støttede spil - 2015

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

Aviation 

Genre: Adventure med flysimulation
Platform: PC / Mac
Producent: Gearworks ApS
Støttebeløb: DKK 932.791 (projektudvikling)

AVIATION kombinerer adventurespil og flysimulator. Handlingen foregår i et ø-rige, hvor små spredte øer tyder på en tidligere oversvømmelse. Spilleren har rollen som Mary, en stor teenage-pige, der før har levet med sin bror. Broderen er nu forsvundet, og spilleren rejser ud i sit fly fra ø til ø for at opklare mysteriet om hans forsvinden. Spillet blander realistiske karakterer med fantastiske hændelser og væsner.


Coding Pirates 

Genre: Læringsspil
Platform: Smartphones / Tablets / PC
Producent: CP Games ApS 
Støttebeløb: DKK 449.902 (projektudvikling)

CODING PIRATES er et læringsspil om programmering, som kan benyttes på alle klassetrin i skolen, men også derhjemme som et udfordrende puzzle spil. I spillet sejler spilleren som pirat fra ø til ø for at finde skattekister. Ved hver ø tegner spilleren skattekort ved hjælp af symboler, der bestemmer, hvordan man når hen til skatten. Symbolerne minder meget om visuel programmeringskode. Langsomt bliver spilleren introduceret til flere og flere funktioner, såsom loops, logiske udsagn og betingelser, men stadig i en pirat-æstetisk og intuitiv ikon-baseret form.  


Echo

Genre: SciFi action adventure 
Platform: PC
Producent: Ultra Ultra ApS
Støttebeløb: DKK 500.000 (projektudvikling)  

”ECHO” er et SciFi Action Adventure-spil med elementer af stealth og survival.Spilleren har rollen som en kvindelig rumrejsende, der – langt ude i fremtiden – ankommer til et sagnomspundet palads, gemt i en fjern afkrog af galaksen. Her håber hun at kunne bruge glemte teknologier til at bringe manden Foster tilbage fra de døde. Hun er alene, kun med rumskibets AI til at holde hende ved selskab, men snart forandrer alt sig.


Fimbul 

Genre: Historiedrevet action adventure
Platform: PC / Mac / Linux via STEAM og/eller konsoller 
Producent: Zaxis ApS 
Støttebeløb: DKK 685.000 (projektudvikling)

FIMBUL tager udgangspunkt i den nordiske mytologi og de islandske sagaer. Spillet blander tre elementer: En rejse gennem et nordisk inspireret landskab, en uddybende fortælling om jætter og vikinger – fortalt i et skærmbaseret tegneserie-format – og dertil kampe mod jætter langt større end én selv. Spilleren drager ud som Kvældulver på en rejse gennem Norden, efter at en jætte har smadret hans gård og taget hans søn. Han er selv blevet nægtet døden og Valhalla, og må nu gå gudernes ærinde. Spillet har tidligere modtaget støtte til projektudvikling.


Fra Jord til Bord

Genre: Læringsspil, strategi/ressourcestyring med quiz elementer
Platform: iOS og Android tablets samt SMARTborads
Producent: Lucus ApS
Støttebeløb: DKK 480.000 (projektudvikling)  

FRA JORD TIL BORD er et undervisningsspil for 7.-9. klasse i grundskolen. Hver elev spiller via tablet sit eget spil, der går ud på at styre produktionen på en bondegård. På klassens SMARTboard kan spillerne samtidig følge med i spillets samlede udvikling. Dermed spiller hver elev både alene og mod hinanden, som en spejling af relationen mellem fødevareproducenter og fødevareindustri. Læringsindholdet gælder både selve den landbrugsmæssige fødevareproduktion, men også økonomiske forhold og etiske valg i fødevareindustri og erhvervsdrift.


Frikvarters Ninja

Genre: 2D kampspil 
Platform: iOS og Android tablets og Smartphones
Producent: Fourhands Film ApS
Støttebeløb: DKK 680.400 (projektudvikling)  

FRIKVARTERS NINJA er en humoristisk cocktail af to uventede ingredienser: Dansk folkeskole-realisme anno 2015 og Kung Fu 2D kampspil af ”Street Fighter” typen. Spillet er henvendt til børn i indskolingsalderen 6-9 år og befinder sig genremæssigt et sted mellem satire og superhero fantasy, men med et afsæt i realisme. Spillet handler om børns naturlige vildskab og det svære i at sætte grænser og tøjle konflikter, når det går løs i frikvarteret. Spillet er tænkt som en del af et større tværmedielt univers kaldet ”Jadekejseren vs 5.C”.


Midnight Girl

Genre: 2D puzzle adventure
Platform: iOS og Android tablets og Smartphones
Producent: Italic ApS
Støttebeløb: DKK 452.760 (projektudvikling)  

MIDNIGHT GIRL er et 2D puzzle adventure spil. Spilleren har rollen som Monique - en ung kvinde, der er i lære som klatretyv i 60’ernes Paris. Stilen er inspireret af ”Swinging London”, den franske nybølge og ”heist”-film, men her omsat til et grafisk stiliseret og kulørt univers med inspiration fra plakatkunst og tegneserier. Spilleren har til opgave at udnytte sine evner som klatretyv til at stjæle objekter udpeget af en læremester, og det kræver både strategisk planlægning og færdigheder at nå de svært tilgængelige mål for kuppet. 


Yderst Hemmeligt

Genre: Dokumentarisk adventuyre
Platform: Tablets og Smartphones
Producent: Klassefilm ApS
Støttebeløb: DKK 880.000 (projektudvikling)  

YDERST HEMMELIGT er et spil i adventure genren, men med både autobiografiske og dokumentarisk elementer. Omdrejningspunktet er spiller-karakteren "T", der søger sandheden om sine forældre, der begge var hemmelige agenter i den danske efterretningstjeneste under den kolde krig. Historien bygger på instruktøren Trine Laiers egen opvækst, og en del af materialet er dokumentarisk materiale fra hendes proces med at finde ud af, hvad forældrene egentlig foretog sig dengang, og hvordan deres verdensbillede afspejlede både den kolde krig og datidens teknologi. Spillet har tidligere modtaget støtte til projektudvikling. 


Mindre spilstøtter

Titel: ALVILDA´S RETURN
Genre: Historiedrevet puzzle spil
Platform: Tablets 
Producent: House on Fire ApS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

ALVILDAS RETURN er et historiedrevet puzzle-spil til tablets, hvor spilleren har til opgave at lede den blinde pige Alvilda ud fra sit fangenskab under jorden. Spillet er inspireret af skandinavisk folklore. Spilleren leder Alvilda ved hjælp af lyde, der placeres strategisk i omgivelserne som tillokkende og advarende lydsignaler.

Titel: SKYLD
Genre: Narrative exploration horror 
Platform: PC / Mac
Producent: Bubblewrap IVS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

SKYLD er et uhyggeligt spil, som udfolder en historie om skyldfølelse, tab og accept. Spilleren har rollen som den store pige Silja, der mistede sin mor i et trafikuheld, der også sendte hendes far i kørestol. Han har siden uheldet været depressiv, og en aften er han forsvundet fra hjemmet.

Titel: SPØJSERNE
Genre: Børnespil, hidden objects
Platform: Alle mobile platforme
Producent: Thomas Schrøder 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

SPØJSERNE er et spil til børn fra 4 år, der spilles på tablets, og som kombinerer myldrebogen med et rumligt univers, der har en umulig tredimentionel geometri, sådan som det eksempelvis kendes fra Eschers tegninger. Som i de klassiske ”myldrebøger”, skal man nu løse opgaver og lokalisere særlige væsner i mylderet, men man kan også aktivere små historier og finde sjove referencer og særlige optrin. 

Titel: THE CIRCLE
Genre: Historiedrevet platform spil 
Platform: iPad
Producent: The lovable Hat Cult I/S
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

THE CIRCLE er et poetisk historiedrevet platform-spil henvendt til større børn. Spillerens karakter er en cirkel, som mangler et stykke og dermed aldrig føler sig helt fuldendt. Undervejs i spillet kan cirklen samle stykker op, og den får på den måde både en ny måde at bevæge sig på og nye egenskaber.

Titel: THE WORLD´S GREATEST LIAR
Genre: Historiedrevet puzzle game
Platform: iOS og Android tablets
Producent: Astrid Refstrup
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling) 

THE WORLD’S GREATEST LIAR er en blanding mellem en e-bog og et spilkoncept henvendt til børn i alderen 6-10 år. I spillet skal man i rollen som ”Little Creature” konstruere fantasifulde løgnehistorier. For at fortælle troværdige løgne må spilleren lære at gennemskue de øvrige karakterers personligheder og finde ud af, hvad de gerne vil høre.

 

Titel: MINIMO POST OFFICE
Genre: Læringsspil
Platform: Tablets / Smartphones
Producent: Serious Games Interactive ApS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

MINIMO POST OFFICE er et læringsspil til tablet for førskolebørn 3,5-7 år. Postbilen er klar til afgang, men de rigtige pakker er ikke fundet frem på posthuset endnu. Spilleren skal finde så mange som muligt af de rigtige pakker frem fra bunken. Det er dog ikke altid lige let, når de frække minimonstre blander sig.

Titel: LET´S MAKE AN ADVENTURE
Genre: Kollaborativ historiefortælling
Platform: iOS Smartphones og tablets
Producent: Reign Bros IVS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

LET’S MAKE AN ADVENTURE er et spil, der understøtter en kreativ fælles fortælleleg. Tre til seks deltagere skal via deres mobiltelefoner opdigte skøre, vilde eller tragiske genre-historier ved at tilføje elementer til et forløb, som spillet udfolder.

Kontakt

Simon Løvind
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Mikkel Thomassen
Tlf. +45 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk