Støttede spil - Forår 2017

Herunder findes korte præsentationer af de projekter, der har fået støtte fra Spilordningen.

Fimbul

Genre: Historiedrevet action adventure
Platform: PC/Mac/konsoller
Producent: Zaxis ApS
Støttebeløb: DKK 417.000 (produktion)  

FIMBUL er et spil, der tager udgangspunkt i den nordiske vikingetid og dens mytologi. Det er et historiebaseret action/adventure-spil, der foregår i den sidste lange ’Fimbul-vinter’ inden Ragnarok. Spilleren har rollen som vikingen Kveldulver, der efter at hans gård er blevet brandt i et angreb, drager gennem Norden for at komme til Jotunheim.i et forsøg på at forhindre Ragnarok. Spillet er inspireret af SAXOs beskrivelser og de nordiske sagaer, og i spillet blandes historisk realistiske elementer - som eksempelvis landskab, byggestil, tøj og våben - med datidens mytologiske væsner som trolde og jætter. 


Let's Play a Story

Genre: Sandkassespil med fortællinger
Platform: Tablets/smart phones
Producent: Kongo Interactive ApS
Støttebeløb: DKK 750.000 (produktion)

LET’S PLAY A STORY er et læringsspil om historiers opbygning henvendt først og fremmest til folkeskolens 2.-4. klasse i faget dansk.  Spillet har to centrale funktionsmåder. I den ene er der mulighed for at afspille animerede historier, der bliver set af spilleren via en særlig 3D-teknik, hvor spilleren selv kan styre et virtuelt kamera ved at bevæge sin tablet. Der kan ses historier inden for genrerne fabler, eventyr og gyserhistorier, der alle er faste emneområder i skolen. I den anden funktionsmåde kan spilleren selv skabe en historie. Denne kan forberedes med nogle værktøjer, der er bygget op om det pædagogiske redskab ”handlingsbroen”, der er en gængs måde at introducere dramaturgisk tænkning i folkeskolen. 


Muld

Genre: Læringsspil/strategi/ressourcestyring med quis elementer
Platform: iOS/Android tablets/SMARTboards
Producent: Lucus ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (produktion)  

MULD er et undervisningsspil for 7.-9. klasse. Det spilles som et klasseværelsesbaseret spil, hvor hver elev sidder med en tablet, mobil eller computer og styrer sit eget spil, der går ud på at styre produktionen på en bondegård. På klassens SMARTboard kan spillerne samtidig følge med i spillets samlede udvikling, hvor året går, og priser og begivenheder introduceres. Hver elev spiller både alene og mod hinanden, som en spejling af relationen mellem fødevareproducenter og fødevareindustri og læreren har rollen som ’game master’.


The Circle

Genre: Historiedrevet platform spil
Platform: Tablets/PC
Producent: Lovable Hat Cult I/S
Støttebeløb: DKK 288.414 (udvikling)  

THE CIRCLE er et kombineret adventure- og platformspil til tablet, hvor spilleren har rollen som den nysgerrige - men uperfekte - Cirkel, der ruller ud i verdenen for at finde sig selv. Spillet er tænkt som en form for bittersød allegori over ensomhed, identitet og relationer, men byder samtidig på klassiske spiludfordringer, hvor forhindringer skal klares for at komme videre. Cirkel har et tomrum og mangler en del af sig selv – her formet som et stykke af en lagkage. Men den kan samle forskellige stykker op, hægte sig sammen med dem og dermed opnå forskellige egenskaber, der bestemmer hvordan, der kan interageres med omgivelserne.


Tick Tock: A Tale for two

Genre: Co-op mysteriespil
Platform: iOS/Android/PC/Mac
Producent: Other Tales Interactive ApS
Støttebeløb: DKK 184.800 (udvikling)  

TICK TOCK: A TALE FOR TWO er et mysteriespil for to spillere, der via hver deres mobil eller tablet skal samarbejde om at løse gåder. Spillerne sidder med hver deres halvdel af spillet, der referer til samme spilverden, og gennem samarbejde finder de både løsninger og udfolder en samlet fælles fortælling. I spilfortællingen er spillerne fanget inde i hvert sit magiske ur, der er skabt til at stjæle menneskers tid, så spillets karakterer – søstrene Amalie og Lærke – kan leve af den. Kun ved at hjælpe hinanden med at afdække baggrundhistorien om de to søstre - der begge var urmagere - kan spillerne finde forklaringen på urene og løsningerne på, hvordan de slipper ud.


Universe

Genre: Puzzle game
Platform: PC/Mac
Producent: Geometric Revolutioin IVS
Støttebeløb: DKK 465.300 (udvikling)  

UNIVERSE er et puzzle spil med et kosmisk twist. Spillets univers består nemlig af en række forskellige verdener, som hver er fanget i hver sin farvede magiske krystalkugle. Spillets hovedperson kan teleportere sig ind i disse kugler - kaldet ’Orbs’ - og dermed udforske hver enkelt verden. Det helt særlige er dog, at en kugle også kan samles op og bringes med ind i en anden verden, og på den måde kan man have verdener inde i verdener. Da hver kugle har særlige egenskaber, der kan benyttes i løsningen af en opgave, skal spilleren regne ud, hvilken magisk kugle, der er brug for, og springe mellem dimensionerne, for at komme fremad i spillet. 


Mechanic Miner

Genre: Konstruktionsspil
Platform: PC/Mac/Linux
Producent: Stillplay Games ApS
Støttebeløb: DKK 780.000 (udvikling)  

MECHANIC MINER er et 2D bygge-spil med elementer fra rolle- og overlevelsesspil, hvor spilleren kan bygge fungerende dampdrevne maskiner med rigtig fysik. Spilleren er en ingeniør - strandet på en fremmed planet uden våben eller beskyttelse - og har kun evnen til at bygge maskiner, som kan hjælpe med at overleve og udforske verden. Spilleren kan fx bygge en fungerende u-båd, kæmpe mod dybhavs-monstre ved hjælp af torpedoer eller kan udforske et øhav af svævende klippeøer i en selvbygget flyvende fæstning holdt oppe af brint-balloner.


Mindre spilstøtter

Titel: Maestro
Genre: Musikspil/læringsspil
Platform: VR brille
Producent: Makropol ApS
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)

MAESTRO er et VR-baseret musikspil med læringspotentiale, hvor spilleren får rollen som dirigent for et klassisk orkester. Ved at benytte VR teknologiens sporing af spillerens håndbevægelser, styres en virtuel taktstok som orkesteret følger. I den fulde spiloplevelse vil spilleren - lige som en dirigent - have kontrol over tempo, indsatser og dynamik. Desuden vil spiloplevelsen give en kombination af filmisk feedback af musikerne samt stemningssættende animation i baggrunden.

Titel: Mutagenesis: A Wasteland Odyssey
Genre: Adventure spil
Platform: PC/tablets
Producent: House of Leafs
Støttebeløb: DKK 100.000 (udvikling)

MUTAGENESIS: A WASTELAND ODYSSEY er et håndtegnet point’n’click adventure puzzle game. I spillet følger man den muterede sorte kat Archie Shipp i en ”retro futuristisk og post apokalyptisk fortælling”, der foregår efter det endelige opgør og atomkrigen mellem mennsker og muterede dyr.

Titel: Tixitaxi
Genre: Sandkasse robot-simulator
Platform: Mobil/tablets
Producent: Tixibots ApS
Støttebeløb: DKK 99.990 (udvikling)

TIXITAXI er en robotsimulator og et mobilspil befolket af små, søde - men ikke alt for intelligente – robotter. Spillet er mest for børn, men er også klart til større barnlige sjæle. Robotterne lever deres eget AI-styrede liv, uanset om spilleren blander sig, eller om spillet ligger i lommen. Men når man blander sig, opstår der et mylder af uforudsete og lidt slapstick-aftige situationer. Hovedkarakteren er Tixi – med efternavnet Taxi -  og spilleren kan vise Tixi handlinger, som den lærer af, eller man kan drille den og se, hvad den så finder på.

Titel: Wonder Woollie
Genre: Legeunivers for børn
Platform: Tablets/mobil
Producent: Fuzzy House ApS
Støttebeløb: DKK 97.800 (udvikling)

WONDER WOOLLIE er et legeunivers for børn på 3-6 år, der kombinerer digitalt spil med fysisk leg. Wonder Woolies er en række bamselignende karakterer, der befolker det farverige og eventyrlige spilunivers. De har hver deres personlighed og interesser, og spillerne kan derfor opsøge dem i hver deres hus, alt efter hvad de er i humør til – fx finde på opfindelser, bage, lave musik, pynte eller bygge ting.

Titel: Operator
Genre: Narrativt lydspil
Platform: iOS/Android
Producent: Empty Productions IVS
Støttebeløb: DKK 60.000 (udvikling)

OPERATOR er en episodisk interaktiv fortælling til voksne, hovedsageligt fortalt i lyd. Spilleren har rollen som telefonvagt på 112 vagtcentralen og modtager opkald fra folk i nød, og spilleren må vælge hvilken respons, der passer til situationen. Skal personen blot beroliges? Skal der sendes en ambulance eller måske politiet? Og hvad gør man, når opkaldet er uklart, og situationen svær at vurdere? Og hvornår ender vores trang til at hjælpe i sidste ende med at gøre situationen værre.

Kontakt

Simon Løvind
Redaktør
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Mikkel Thomassen
Producer
Tlf. +45 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen
Projektkoordinator
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk