Thomas Krag ny børnefilmkonsulent


Det Danske Filminstituts bestyrelse har med virkning fra 1. april 2007 ansat Thomas Krag som ny børnefilmkonsulent for spillefilm.

Thomas Krag er uddannet filmklipper fra Den Danske Filmskole i 1989, og han har klippet en lang række af de sidste årtiers kendte spillefilm og tv-serier. Han har bl.a klippet så forskellige film som "Epidemic", "Anja & Viktor", og "Jeg er Dina" samt den kommende børnefilm af Ole Bornedal, "Vikaren". Han har tillige klippet afsnit af tv-serierne "Nikolaj og Julie", "Forsvar" og "Forbrydelsen". Han har desuden siden 1992 været tilknyttet klippeuddannelsen på Den Danske Filmskole som underviser.

Arbejdet som klipper har givet Thomas erfaringer, som han kan anvende, når han skal vurdere og udvikle manuskripter til børnefilm. Han siger selv om arbejdet som konsulent: "Jeg glæder mig til arbejdet og ansvaret som børnefilmkonsulent og de kunstneriske, faglige og personlige udfordringer, der ligger i valget af de bedste projekter og efterfølgende - i et samarbejde - at være med til at gøre filmene endnu bedre. Jeg er vant til at læse og vurdere historier og til at føre en konstruktiv dialog om manuskripterne med instruktører, forfattere og producere. For mig er det en selvfølge at tage børn alvorligt som publikum, og samtidig tror jeg på historier, der har dybde og perspektiv, og som er fortalt i et moderne filmsprog."

Områdedirektør for Produktion & Udvikling, Claus Ladegaard, udtaler: "Det er med stor glæde, at vi byder Thomas Krag velkommen som børnefilmkonsulent på Filminstituttet. Hans erfaringer med at klippe børne- og ungdomsfilm og hans stærke interesse for området betyder, at han vil blive en stærk medspiller i udviklingen af de kommende års danske børnefilm."

For yderligere information:

Det Danske FilminstitutOmrådedirektør for Produktion & UdviklingClaus Ladegaard, 3374 3433, clausl@dfi.dk