Viborg Animation Festival er åben for tilmelding af film

Viborg Animation Festival (VAF) er Danmarks største animationsfestival. Filmprogrammet er ét ud af fire tracks på festivalen og spænder over alt fra eksperimenterende kortfilm, commissioned films til feature familiefilm. I alt præsenterer VAF syv kategorier i filmprogrammet, der alle er med i konkurrencen om årets VAF Awards. Deadline for tilmelding er 3. april 2022.

Under VAF byder konkurrenceprogrammet på en bred vifte af film indenfor animationens rammer. Kurateringen er drevet af lysten til at dele fantastiske filmoplevelser med publikum med et fokus på animationshåndværket og den gode historiefortælling. Filmprogrammet er tæt knyttet til Industry-tracket, hvor animationsbranche, kunstnere og filmskabere inviteres til at fortælle om deres arbejde med film og animation.

I 2022 præsenterer VAF en helt ny award – VAF BEST COMMISSIONED AWARD. Prisen uddeles i samarbejde med Viborg Visuals, som er en international hub for animation og visuel storytelling stiftet af Business Viborg, VIA University College og Viborg Kommune. 

VAF finder sted i Viborg, Danmark, fra 26. september til 2. oktober, 2022.

Tilmelding er åben for animationsfilm i følgende kategorier:

VAF Best Feature - Filmen skal være minimum 40 minutter (inkl. credits). Der er intet krav om genre, og både nationale og internationale produktioner har mulighed for at konkurrere.

VAF Best Short - Filmen må max være 17 minutter (inkl. credits). Der er intet krav om genre, og både nationale og internationale produktioner har mulighed for at konkurrere.

VAF Best Experimental Short Film - Filmen må max være 17 minutter (inkl. credits). Både nationale og internationale produktioner har mulighed for at konkurrere, men skal forholde sig eksperimenterende til animationsteknik og/eller fortællegreb.

VAF Best Student Film - Filmen må max være 17 minutter (inkl. credits). Det er et krav at filmen er skabt af studerende eller dimittender fra animations- og kunstskoler. Både nationale og internationale produktioner har mulighed for at deltage i konkurrerencen.

Open Workshop Danish Talent Award - Filmen må max være 30 minutter (inkl. credits). Det er et krav at filmen er dansk produceret, og at der er tale om talentudvikling.

ANIMOK Youth Jury Award - Filmen må max være 17 minutter (inkl. credits), og skal være henvendt aldersgruppen 12-14 år. Både nationale og internationale produktioner har mulighed for at konkurrere.

VAF Best Commissioned Award - Filmen må max være 17 minutter (inkl. Credits). Filmen skal være skabt på baggrund af et konkret behov fra en kunde. Både nationale og internationale produktioner har mulighed for at konkurrere.

Udover de officielle VAF Awards er ANIDOX:VR også tilknyttet festivalen. ANIDOX:VR fokuserer på mødet mellem animeret dokumentar og VR/XR, og også her er det muligt at tilmelde projekter. Se mere på https://anidox.com/anidoxvr/

VAF mener, at animationskunstnere og animationshåndværket skal dyrkes, fejres og formidles. Det sker gennem de fire festival-tracks; FILM, ANIMOK, CULTURE og INDUSTRY. Her præsenteres tilbydes animationsrelaterede filmprogrammer, kulturelle events og faglige konferencer for både den brede befolkning, animationsbranchen og aftagere af animationsprodukter.

VAF finder sted i Viborg, Danmark, fra 26. september til 2. oktober, 2022.

Mere information om regler, vilkår og kategorier kan findes på https://filmfreeway.com/VAF-1

Information om Viborg Animation Festival kan findes på https://www.animationsfestival.dk/da/om-vaf/vaf-info/

Spørgsmål angående filmprogram og tilmelding kan henvendes til dlun@via.dk