Weekenden i biografen uge 11

BILLETSALG. ’Ustyrlig’ og ’Kysset’ toppede billetsalget, og ’Meter i sekundet’ rundede en flot milepæl i weekenden, der også bød på ”Den store biografdag”.

Søndag bød på biografernes årlige ”Den store biografdag”, hvor mange af landets biografer sælger billetter til stærkt nedsat pris. Det kunne tydelig ses på den samlede publikumstilstrømning, der steg mere end 45% i forhold til sidste weekend.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekenden bød også på Malou Reymanns ’Ustyrlig’, der havde premiere til flotte anmeldelser. Publikum tog også godt imod filmen om de ustyrlige kvinder, der blev anbragt på Sprogø til ”behandling”, og med flotte 26.611 billetter (38.000 inkl. forpremierer) nåede filmen lige akkurat ikke at blive weekendens mest sete. Den ære tilfaldt i stedet Bille August ’Kysset’, der med godt 100 billetter mere sikrede sig sin tredje weekend i træk øverst på listen, og nu er set af 154.000. Dertil rundede komedien ’Meter i sekundet’ en flot milepæl med 300.000 billetter, og er nu set af hele 312.000 samlet set. Således var tre ud af de fire mest populære film i biograferne i weekenden danske – ikke så ringe endda.

Årets mest sete film til dato er dog amerikanske ’Avatar 2:The way of water’, der har rundet vanvittige 867.000 billetter.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.