Weekenden i biografen uge 18

BILLETSALG. 'De forbandede år 2' var også i sin anden weekend den mest sete film i danske biografer.

Anders Refns 'De forbandede år 2' blev i weekenden set af knap 24.000 og holdt dermed fuldstændig niveau med premiereweekenden sidste uge. Samtidig fastholdt filmen førstepladsen på weekendens topliste over de mest sete film.

Det er temmelig usædvanligt, at billetsalget til en biograffilm slet ikke falder efter premieren, og vidner om en stor og vedvarende publikumsinteresse for filmen, som også er en del af Biografklub Danmarks program. Samlet har 72.000 nu set filmen om familien Skov under anden verdenskrig.

Biografklub Danmark har også en anden af deres film blandt de mest sete for tiden, nemlig den sort-hvide, delvist selvbiografiske 'Belfast' af Kenneth Branagh. Filmen har haft en imponerende appel i biograferne og er nu set af 130.000 publikummere.

Herudover var det i weekenden især premieren på actionkomedien 'The Lost City' (med et stærkt cast bestående af blandt andre Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe og Brad Pitt) og 'Fantastiske skabninger 3', der trak mange i biografen – ligesom danske 'Hvidstengruppen II', 'Krummerne – det er svært at være 11 år' og 'Rose' fortsat ligger i top-10.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Løfter man blikket fra de specifikke film, er det dog også tydeligt, at vi er gået ind i en periode med forår og lyse nætter, hvor udendørs aktiviteter typisk trækker i publikum.

Billetsalget i biograferne denne weekend og den forrige har således ligget på et noget lavere blus end tidligere. Det er ikke usædvanligt, og publikum plejer at vende tilbage efterfølgende. På torsdag venter i hvert fald nyt fra Marvel-universet med 'Doctor Strange In The Multiverse Of Madness', og ugen efter en ny omgang 'Downton Abbey' samt ikke mindst hit-overraskelsen 'Everything Everywhere All At Once'.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.