Weekenden i biografen uge 19

BILLETSALG. 'Doctor Strange' trak publikum tilbage i biografsæderne efter en lidt stille periode, og 'De forbandede år 2' rundede 100.000 billetter.

De seneste to uger har været en smule stille ved billetlugerne, hvilket ikke er unaturligt med de lyse afteners komme. Publikum vendte dog tilbage i denne weekend især i kraft af den nyeste film fra Marvel-universet, 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'. Den ledte an I en weekend med markant højere billetsalg end de forrige, og stod egenhændigt for mere end halvdelen af det samlede billetsalg. Det spejler i øvrigt tendensen fra USA, hvor filmen i den grad også er åbnet til stor succes – hele 1,3 mia. kr. har den indtjent i første weekend i USA, og 1,84 mia. kr. på verdensplan.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Den første film om 'Doctor Strange' er fra 2016, i øvrigt med vores egen Mads Mikkelsen som superskurk, og solgte 169.000 billetter herhjemme. Vores publikumsprofilmålinger viste, at den blev set af lige mange mænd og kvinder, og at det især var aldersgruppen 15-29 år, der fyldte godt i publikum (57%). Gå selv på opdagelse i værktøjet 'Hvem ser film?'.

Der var dog heldigvis også fortsat publikum til de danske film, ikke mindst 'De forbandede år 2', som i weekenden rundede 100.000 billetter og nu er set af 106.000.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.