Weekenden i biografen uge 20

BILLETSALG. 'Doctor Strange' var weekendens mest sete, men fik følgeskab af endnu en film med "multiverset" som omdrejningspunkt.

Det er efterhånden ved at være en lille måneds tid siden, der kom nye danske film i biograferne. Den seneste var 'De forbandede år 2', der havde premiere 21. april og indtil videre har solgt 131.000 billetter. Det betyder naturligvis, at de danske film efterhånden fylder mindre på weekendens top-10 liste; den eneste anden danske film på listen er 'Krummerne – det er svært at være 11 år' (104.000 billetter).

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

I gennemsnit kommer der fire nye film til biografernes repertoire hver eneste uge. Ser man på den aktuelle top-10 liste, er det også kun fire titler, der har været i markedet mere end tre uger – resten er nye, og heraf er fire premierefilm. Alligevel var det dog fortsat Marvels 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness', der i sin anden weekend var den mest sete.

I 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness', boltrer historien og dens karakterer sig i det såkaldte "multivers", som er baseret på teorien om, at der eksisterer et uendeligt antal universer side om side, hvor alle findes i alle tænkelige udgaver og versioner – fx med øjne i panden... Gennem de seneste tyve år er der flere og flere film og serier, der har leget med tanken om multiverset, især inden for superhelte-genren. Men denne weekend bød biograferne indenfor til en ny sci-fi-fantasy-komedie, der i tager ideen med multiverset til nye højder. Filmen er blevet et surprise-hit i USA, hvor den har solgt billetter for knap 50 mio. $ – imponerende af en film, der er produceret for 25 mio. $. Herhjemme ser filmen dog ikke ud til at nå helt samme højder, men at multiverset er en trend for tiden er åbenbart.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.