Weekenden i biografen uge 20

BILLETSALG. ’Asfalt’ havde premiere i en stille biografweekend præget af sommervejr, Eurovision og konfirmationer.

Med det laveste billetsalg for en weekend siden midten af juli sidste år, var der stille ved biografernes billetluger. Det meste af forklaringen skal nok findes i kombinationen af det helt fantastiske sommervejr, højsæsonen for konfirmationer og konkurrencen fra tv’et, der viste finalen i Eurovision song contest – eller Melodi Grand Prix, som det hed i gamle dage. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekendens mest sete film var Marvel-filmen ’Guardians of the Galaxy: Volume 3’, der i sin anden weekend nærmer sig første milepæl med 100.000 billetter. Toplistens nummer to er belgiske ’Close’ der, nok lidt hjulpet af Biografklub Danmark, nu har rundet imponerende 72.000 billetter, hvormed den også er blevet den mest sete belgiske film i danske biografer i 50 år, kun overgået af den animerede Tin Tin-film – ’Tin Tin og Hajsøen’ fra 1973, der solgte godt 103.000 billetter. 

Weekenden bød også på premieren på en ny dansk film, der er produceret uden støtte fra Filminstituttet. ’Asfalt’ er instrueret af Charlotte Madsen og fik en pæn modtagelse af anmelderkorpset med mellem tre og fire stjerner i de toneangivende dagblade. Filmen er relativt bredt ude i landet med premiere i 66 biografer og er set af 3.259 publikummer efter første weekend.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.