Weekenden i biografen uge 21

BILLETSALG. Efter en periode, hvor danske film lå i overhalingsbanen, er det nu de udenlandske film der har sat sig i førersædet. Den eneste danske film, der pryder top 10-listen er 'Underverden 2', der nu er set af 181.000 biografgængere.

Men det er 'Fast X', der er placeret i pole position.  Den er det seneste skud på stammen i den utrolig succesrige "Fast" saga. Begyndende med 'The Fast and the Furious' i 2001, har franchisen, med sine 22 år på bagklappen, samlet solgt næsten 1,7 millioner biografbilletter i Danmark. Globalt har filmserien hentet en svimlende omsætning på 7 milliarder dollars, når man inkluderer spin-off filmen 'Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw' fra 2019. Herhjemme kørte næsten 40.000 publikummer ind i biografen for at se denne nye film i åbningsweekenden.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Set i bakspejlet var det en rolig weekend i biograferne, svarende til den samme weekend sidste år. Det kan være en udfordring at fange publikums opmærksomhed, især når vi befinder os på kanten af sommerens første dag - som DMI udråbte i mandags.

I alt har billetsalget næsten nået 4 millioner billetter for året indtil videre. Det er en smule mere end på samme tid sidste år, men stadig lavere end før pandemien omkalfatrede folks hverdag. Hvordan det vil udvikle sig i de kommende uger, er værd at følge. Sidste år på denne tid havde 'Top Gun: Maverick' premiere og solgte imponerende 132.000 billetter i åbningsweekenden. Denne film blev set af næsten 800.000 danskere i løbet af dens 32 uger lange løbetid i biograferne. 2023 byder på en lidt anderledes oplevelse med live-action versionen af Disneys 'Den lille havfrue'.

Danske film har solgt omkring en tredjedel af de nævnte 4 millioner billetter, hvilket giver en markedsandel på 31%. Den mest sete danske film er Hella Joofs 'Meter i sekundet', som er set af over 350.000 biografgængere. Lige i slipstrømmen kommer Bille Augusts 'Kysset med 220.000 solgte billetter. Førnævnte 'Underverden 2', som stadig kører på det store lærred, er årets tredje mest sete danske film.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.