Weekenden i biografen uge 37

BILLETSALG. Filmen om 'Bamse' fortsætter sin succes og er nu set af 235.000 biografgængere efter tredje weekend på det store lærred.

'Bamse' fortsætter sin succes i de danske biografer. Filmen om den folkekære sanger har med 48.000 billetter i sin tredje weekend igen stort set holdt niveauet fra premiereweekenden.

I alt er 'Bamse' nu set af 235.000 og er dermed den næstmest sete danske biograffilm i år, kun overgået af Niels Arden Oplevs 'Rose', der blev set af hele 361.000.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Den næstmest sete film er fortsat også dansk, nemlig 'Alle for fire', der i den forgangne weekend nåede en milepæl, da den rundede 200.000 billetter. I alt 205.000 biografgængere har nu set den fjerde film i den succesfulde serie.

Reelt er der kun én ny film på top-10 listen i denne uge, og det er den animerede 'Dragon Ball Super Hero', som blev set af godt 2.100, formentlig børn, over weekenden.

Det er naturligvis godt for de danske film i toppen af listen, at der ikke kommer store nye film "på hylderne" for tiden. Her er det værd at bemærke, at en film som 'Top Gun: Maverick', som længe har været tilgængelig på digitalt køb hjemme i stuerne, faktisk har øget sit billetsalg og stadig ligger i top-5 efter hele 16 uger i biograferne.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.