Weekenden i biografen uge 38

BILLETSALG. 'Bamse' fortsætter de flotte takter og runder 311.000 billetter i sin fjerde weekend.

Filmen om Flemming 'Bamse' Jørgensen er fortsat den mest populære i biograferne, og med mere end 41.000 solgte billetter i sin fjerde weekend – dobbelt så meget som nummer 2 på listen – rundede den 311.000 solgte billetter i alt.

Set med danske briller blev det også en weekend, hvor 'Alle for fire' rundede 228.000 billetter og fortsat ligger i top 3, 'Lille Allan – Den menneskelige antenne' rundede 40.000 billetter, og 'Resten af livet' er så tæt på 100.000 som man næsten kan komme... 99.324 har set Frelle Petersens fine film indtil videre.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Efter en periode med meget lille udskiftning blandt de mest populære film, er der denne weekend hele to nye på listen. Det er hhv. den romantisk komedie 'Ticket to Paradise', der genforener Julia Roberts og George Clooney (24.000 billetter) samt musikfilmen 'Moonage Daydream' om og med David Bowie og hans musik (6.200 billetter).

Samlet set har billetsalget i biograferne nu rundet 7 mio. billetter i år. Det er dobbelt så mange som samme tid sidste år, hvor biograferne som så mange andre kulturtilbud var hårdt ramt af corona-nedlukningerne. Sammenligner vi niveauet med årene før corona, er det dog fortsat ca. 18% lavere, hvortil det dog også skal medregnes, at biograferne var lukket to uger i januar i år.

De danske film har solgt godt 1,8 mio. billetter og står dermed for en markedsandel på 28% af alle solgte billetter. Dermed ligger antal solgte billetter til de danske film samlet set højere end i årene inden corona (+7%).

Selvom billetsalget ikke er helt på niveau med "normalen" inden corona, går det fortsat den rigtige vej. De nyeste data fra "Kulturbarometeret" fra Applaus1 viser nemlig, at netop biografturen er det kulturtilbud flest danskere forventer at benytte i de kommende måneder. Hele 55% i målingen angiver således, at de forventer at skulle en tur i biografens mørke i den kommende tid.


Applaus er en selvejende institution, der arbejder med det formål at fremme arbejdet med publikumsudvikling i det danske kulturliv. Læs mere.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.