Weekenden i biografen uge 48

BILLETSALG. ’Fædre og mødre’ førte endnu engang an i en lidt stille weekend, hvor biograferne måtte kæmpe om publikums tid med fodboldlandskamp og 1. søndag i advent.

’Fædre og mødre’ fortsætter de flotte takter som biografernes mest sete film for nu fjerde weekend i træk. Med 19.000 solgte billetter rundede filmen 272.000 publikummer samlet set, hvilket er over 40.000 flere end instruktøren Paprika Steens forrige film, ’Den tid på året’, havde solgt på samme tid. Dén endte i øvrigt med at blive set af 324.336 i biografen, og mon ikke ’Fædre og mødre’ kommer til at overgå den. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Overordnet set var det dog en lidt stille weekend i biograferne, hvor filmene måtte konkurrere om publikums tid med ’Black Friday’-shopping, VM i fodbold – hvor Danmarks kamp mod Frankrig trak mere end 1,3 mio. seere lørdag eftermiddag – og derefter som bekendt 1. søndag i advent, hvor mange sandsynligvis har prioriteret julehygge, gløgg og æbleskiver over en tur i biffen.

Der var ellers rigeligt af film at vælge imellem, for ud over de ”gamle” film på programmet havde rekord mange film premiere i denne weekend. Det er ikke nogen hemmelighed, at der generelt er hård konkurrence mellem filmene i biograferne, hvor der også i år er lanceret knap fire nye film i gennemsnit hver uge. Antallet varierer naturligvis en del fra uge til uge, helt ned til én enkelt film i én uge midt i sommerferien, og så til denne uge hvor hele ni nye film fik premiere. Med til historien hører dog, at tre af de nye film kun vises i relativt få biografer, og den ene af dem reelt er en repremiere med én stor visning – nemlig Martin Scorseses musikdokumentar ’The Last Waltz’ i Imperial.

Top 10 – Weekend uge 48

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.