Weekenden i biografen uge 13

BILLETSALG. Tre af weekendens fem mest sete film i biografen var danske, og 'Speak No Evil' trak endnu flere publikummer end i premiereweekenden.

Med et samlet billetsalg på det næstlaveste niveau i år, var det overordnet en lidt stille weekend i biograferne. Danske film var dog efterspurgte og optog tre af de fem øverste pladser på weekendens top-10. Christian Tafdrups meget omtalte ’Speak No Evil’ formåede endda at trække flere publikummer i sin anden weekend end til premieren – en bedrift der ikke forekommer ofte og slet ikke til film, der ikke er i Biografklub Danmarks program. 

’Hvidstengruppen – de efterladte’ blev set af knap 20.000 i sin tredje weekend, og nærmer sig 150.000 billetter, ’Rose’ for sin del er snublende tæt på at runde 275.000 billetter efter fem uger i biograferne, og så ser det ud til at familiefilmen ’Krummerne – det er svært at være 11 år’ runder 50.000 billetter her i løbet af den kommende uge.

Tre film havde premiere i den forgangne weekend; den danske film ’Klienten’ (der kom ind som nummer 11 og derfor ikke figurerer i tabellen), amerikanske ’Ambulance’, som er et remake af Laurits Munch-Petersens ’Ambulancen’ fra 2005, og så Kenneth Branaghs delvist selvbiografiske ’Belfast’, der var spået gode chancer ved nattens Oscar-uddeling i Hollywood og da også vandt for bedste originale manuskript. ’Belfast’ indtog fjerdepladsen på top-10 med i alt knap 16.000 billetter.

Det var dog i høj grad de eksisterende film på markedet, der hev flest ind i salene. Og ud over de danske og ’Belfast’ lå ’The Batman’ i toppen af listen som mest sete film i sin nu fjerde weekend, hvor den rundede 200.000 billetter som den kun fjerde film i år, og nu samlet er set af 214.000. 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk