Weekenden i biografen uge 14

BILLETSALG. Publikum elsker 'Rose', der i weekenden rundede 300.000 billetter. Niels Arden Oplevs drama er nu den næstmest sete film i år.

Niels Arden Oplevs 'Rose' har ligget højt på biografernes toplister siden premieren for seks uger siden. Med 300.000 solgte billetter i weekenden har filmen nu rundet en milepæl som den kun anden film i år, kun overgået af 'Spider-Man: No Way Home', der har trukket 567.000 i biografen.

At 'Rose' holder sig i toppen af hitlisterne så længe, afspejler sig i Filminstituttets nyeste publikumsmåling fra marts. Målingerne viser nemlig med stor tydelighed, at publikum generelt er meget glade for filmen. Deres vurdering ligger i top 10 over bedst vurderede danske film i Filminstituttets målinger siden 2008 – blandt andet i selskab med Arden Oplevs forrige film, 'Ser du månen, Daniel’. Publikums anerkendelse spejles også i, at 'Rose' vurderes langt over gennemsnit på 'emotionel', 'intellektuel', 'kreativ' og 'social' betydning, som er målingernes fire centrale betydningsparametre.

Filmens publikumsprofil viser, at publikum er i den modne ende med en overvægt af kvinder, nemlig to ud af tre, hvilket er lidt flere, end vi ser til danske film gennemsnitligt.

'Rose' var dog ikke den eneste danske film i weekendens biografer. Tre andre danske titler er fortsat på top-10, nemlig 'Hvidstengruppen II', 'Speak No Evil' og 'Krummerne – det er svært at være 11 år'. Samlet set er der fortsat ni danske film i biograferne, og de stod for 34 % af alle solgte billetter i weekenden. 

Fem udenlandske film havde desuden premiere i weekenden. Direkte ind som nummer ét kom 'Sonic the Hedgehog 2', den anden film om spilfiguren Sonic. Den første film havde premiere, lige inden coronaen ramte Danmark i 2020, og solgte 50.000 billetter. Den nyeste film åbnede med knap 23.000 billetter og må derfor forventes at ende noget højere end forgængeren.

De øvrige premierefilm spændte vidt – fra Marvels vampyrfilm 'Morbius' og den animerede familiefilm 'Hopper og jagten på mørkets hamster' til den japanske Oscar-vinder 'Drive My Car' og gyserfilmen 'X'.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk