Arabian Nights: Nye perspektiver på den arabiske verden

NY FILMFESTIVAL. Hvornår har du sidst hørt om feminist-prædikanter i Marokko? Set jøder og arabere danse standarddans sammen i Israel? Oplevet trolddomskunst mod barnløshed i Egypten? Sådan lyder de retoriske spørgsmål fra arrangørerne bag ’Arabian Nights’ – en ny festival, der løber fra 19. august - 4. september.

Med initiativet Arabian Nights hylder Cinemateket en samlingskultur i al dens forskellighed. Filmene her er ikke taget med, fordi de har bestemte politiske standpunkter, men fordi de har gode fortællinger, interessante personer eller filmkunstneriske overraskelser i ærmet. Det er film, der tør rokke ved vores verdensbillede – og rocke vores allesammens kasbah. Vil du have smagsløgene stimuleret også, er der også råd for det.

Læs meget mere om programmet for Arabian Nights her.


Arabisk to-retters menu i SULT
I hele perioden med Arabiske Filmaftener byder Restaurant SULT på en to-retters menu til blot 145 kroner. Forretten er baba ghannouj (lavet af moset aubergine, hvidløg og tahine) med grillet makrel, og til hovedret er der harissa-stegt lamme-roastbeef med tabouleh og labneh (yoghurt, pistaciekerner og granatæble). Bemærk, at køkkenet lukker kl. 21.30 på hverdage.

Bestil bord på restaurantsult.dk, 33 74 34 12 eller kig bare forbi. 

Arabian Nights har bl.a. følgende samarbejdspartnere: International Media Support, NASIM - Netværk af Akademikere, Studerende og Interesserede i Mellemøsten. Tak også til Moncef Barhoumi, Algeriets Ambassade, Raja Amari, VerdensKulturCentret og Arabiske Filmdager i Oslo.


Tid:19. august – 4. september 2015

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling:
cinemateket.dk og tlf. 33 74 34 12