Faste events

Cinemateket udkommer med et nyt program seks gange årligt. Hver eneste måned kan du opleve ca. 70 forskellige film og ca. 30 events, hvor filmen præsenteres i sammenhæng med fx introduktion, debat, live-musik, mad/drikke osv. Læs her om nogle af de faste, tilbagevendende film- og event-koncepter i Cinemateket.
Månedens Film  Månedens Film er Cinematekets egne premierefilm; film der ikke får premiere i andre danske biografer, og som man derfor unikt har mulighed for at se på det store lærred i Cinemateket. Første visning af Månedens Film er gratis for Cinematekets medlemmer. 
Månedens Dokumentar Tilsvarende Månedens Film, er Månedens Dokumentar Cinematekets egne premiere-dokumentarer, som ikke får premiere i andre danske biografer. 
Danish on a Sunday Twice a month the Cinematheque features Danish film hits or classics which our non-Danish speaking audience might have heard of and would appreciate. The films are subtitled in English.
Film, tapas & cocktails I samarbejde med Restaurant SULT og Copenhagen Fashion Film inviterer Cinemateket løbende på eksklusive aftener, der kombinerer tapas og film. Der er menu og cocktails i SULT fra kl. 17:00 fulgt af film kl. 18:00.
Børnebiffen Børnebiffen viser kvalitetsfilm for de 3-7-årige. Typisk er der tale om 4-6 kortfilm, der både i samlet varighed, dramaturgi og emne er tilpasset børnenes abstraktionsniveau og koncentrationsevne. Et godt første møde med biografen. Børnebiffen vises hver onsdag-fredag kl. 10 og 11 og hver lørdag-søndag kl. 11:15 og 12.30. Gratis for daginstitutioner, 30 kr. for private.
Ønskefilm Hvilken film vil du gerne se i Cinemateket? Hver måned plukker vi et par film fra den brugerstyrede ønskeliste.
Afgiv dit eget ønske her.
Filmuniversitetet Et vigtigt formål for et cinematek er at holde filmhistorien levende og ikke betragte den som en fast størrelse, men som en fortælling, der hele tiden må genopdages og omskrives. Under overskriften 'Filmuniversitetet' præsenterer vi i samarbejde med Filmmagasinet Ekko historiske værker, der bliver introduceret af de to fremragende filmhistorie-formidlere Peter Schepelern og Peter Skovfoged Laursen.
Psych-Out! Psych-Out!-biffen hylder b-filmen, kultfilmen, det syrede, smalle og fantastiske. Psych-Out! er et samarbejde mellem Cinemateket og filmklubben Station 16.
Fri Fredag! Cinematekets fredagsbar-koncept, som finder sted 6 gange årligt. Gratis koncertfilm-visninger med kendte pop- og rocknavne på tre lærreder på én gang - såvel i barområdet som i biograferne. Fri bevægelighed undervejs - og øl må gerne nydes i salen.
Friday Late Night Friday Late Night er Cinematekets faste, månedlige aften i filmens, musikken og især musikfilmens tegn. Der er happy hour og DJ i Asta Bar, før aftenens film.
Søndagsmatiné Søndagsmatiné viser musikdokumentarfilm om klassisk musik og jazz. Søndagsmatiné er en fast serie, men findes dog ikke i alle årets programmer.
New Danish Screen præsenterer New Danish Screen er Filminstituttets støtteordning for udvikling af nye talenter og filmsprog. Det er her, filmsprogets grænser udfordres og undersøges, og her markante instruktører ofte træder deres første skridt. 'New Danish Screen præsenterer' giver mulighed for at se eller gense markante første værker inden for både fiktion og dokumentar – og møde folkene bag filmene.
Filmarkivet præsenterer Vi lader de dygtige folk fra DFIs filmarkiv komme til orde - og bringe glemte (oftest danske) skatte tilbage på det store lærred, sammen med en introduktion og filmhistorisk perspektivering.
SneakBar Kom med til premiere på nogle af Filmværkstedets nyeste film, hvor der med al garanti vil være noget for en hver smag! SneakBar er en enestående mulighed for at se hvad dansk films unge talenter har at byde på. Fri entré.
Krimiklubben Film i krimigenren præsenteret af Cinematekets faste 'partner in crime' Bo Tao Michaëlis. Krimiklubben er en fast serie, men findes dog ikke i alle årets programmer.
Lov, ret og film I samarbejde med Center for Retskulturelle Studier ved Det Juridiske Fakultet præsenterer vi en række markante film, og lægger op til diskussion af problemstillinger omkring ret, moral, retfærdighed - og de æstetiske nuancer i filmenes fortællemønstre.
Kunstklubben Kunstklubben sætter spot på toneangivende kunstnere og kunstretninger - præsenteret på film. Kunstklubben er en fast serie, men findes dog ikke i alle årets programmer.