Børnefødselsdag i Cinemateket

Giv ungerne en uforglemmelig oplevelse med en anderledes børnefødselsdag. Foto: Robin Skjoldborg.
FILM-X - Cinematekets filmstudier er en oplagt destination for børnefødselsdage for børn over 6 år. Børnene samarbejder om at lave deres egen film – og efterfølgende kan de se den i biografen sammen eller få den med hjem på et link.

Besøget er bygget op omkring holdarbejde om at skabe en film på 1-2 minutter. Børnene arbejder sammen i grupper á 3-6 personer, og fordeler sig i rollerne som instruktør, fotograf og skuespiller. Filmholdet udvikler en handling ud fra en valgt baggrundsfilm, historien øves og filmes. De vælger selv kostumer og rekvisitter, så de kan leve sig ind i fortællingen. I klipningen skal billedsiden gennemarbejdes med ekstra indklipsbilleder, og der tilføjes effektlyd, dialog og musik. 

En FILM-X-guide hjælper børnene gennem processen.

Besøg i Studie 1-4 slutter med en fælles premiere i Cinematekets Bio Benjamin, hvor børnene kan se deres film på det store lærred. I studie 5 ser vi den færdige film sammen på vores fine nye lærred i området, og derefter får I filmen med hjem på et link. 

Filmvisningerne må meget gerne nydes med en hyggelig slikpose, som I selv medbringer. 

Praktiske oplysninger

Forløb i Studie 1-4: Lørdag-søndag kl. 10.15-12.45 og 13.30-16 (Indgang ad døren til FILM-X på hjørnet af Landemærket og Vognmagergade).
Fødselsdage kan også bookes efter aftale fredage efter 13.30.

Forløb i Studie 5-8: Der er åbent for booking alle lørdage kl. 11-13 og 13.45-15.45.

Varighed

Forløb i Studie 1-4: 2,5 time.
Forløb i Studie 5-8: 2 timer.

Deltagere

Forløb i Studie 1-4: Op til 28 børn.
Forløb i Studie 5-8: 3-10 børn.

Alle børn skal være i alderen 6-18 år.
Børn under 12 år skal ledsages af mindst én voksen pr. 5 børn.
Børn over 13 år skal ledsages af mindst 2 voksne, og det forventes, at de voksne er til stede under hele forløbet.

Pris

Forløb i Studie 1-4 (2,5 time, 2 guider, op til 28 børn, 'premiere' i Bio Benjamin): 1.200 kr. inkl. moms.
Forløb i Studie 5-8 (2 timer, 1 guide, 3-10 børn): 600 kr. inkl. moms.

Betaling via faktura senest 14 dage i forvejen. Aflysninger eller ændringer af deltagerantal kan ske uden beregning indtil 14 dage før besøget, herefter er bookingen bindende.

Mad

Egne madvarer må ikke medbringes. Drikkevarer kan medbringes i begrænset omfang og indtages i særlige områder efter aftale med guiden. Drikkevarer og slikposer kan medbringes i Bio Benjamin, hvor forløb i Studie 1-4 afsluttes med fælles filmvisning.

Evt. yderligere forplejning (samt pris og indhold) aftales direkte med Restaurant SULT, som tilbyder en goodiebag indeholdende Meyers pølser i pølsehorn, en mini muffin og en æblejuice. Pris 65 kr. Bestilles forud indtil 2 dage før arrangementet. Herefter er bestillingen bindende. 

Ring til SULT: 33 74 34 17
Email SULT: sult-rest@meyers.dk