Børnefødselsdag i Cinemateket

Giv ungerne en uforglemmelig oplevelse med en anderledes børnefødselsdag. Foto: Jørgen True.
FILM-X - Cinematekets filmstudier er en oplagt destination for børnefødselsdage for børn over 6 år. Børnene samarbejder om at lave deres egen film – og efterfølgende kan de se den i biografen sammen eller få den med hjem på et link.

Besøget er bygget op omkring holdarbejde om at skabe en film på 1-2 minutter. Børnene arbejder sammen i grupper á 3-6 personer, og fordeler sig i rollerne som instruktør, fotograf og skuespiller. Filmholdet udvikler en handling ud fra en valgt baggrundsfilm, historien øves og filmes. De vælger selv kostumer og rekvisitter, så de kan leve sig ind i fortællingen. I klipningen skal billedsiden gennemarbejdes med ekstra indklipsbilleder, og der tilføjes effektlyd, dialog og musik. 

En FILM-X-guide hjælper børnene gennem processen. De voksne ledsagere er også med til at hjælpe filmholdene med at styre tiden og få samarbejdet til at glide, og så er voksne ledsagere sammen med de børn, der er først færdige med deres film og indtil alle er færdige.

Besøget slutter af med en fælles premiere i Cinematekets Bio Benjamin, hvor børnene kan se deres film på det store lærred.
Derudover får I filmen med hjem på et link. 

Filmvisningerne må meget gerne nydes med en hyggelig slikpose, som I selv medbringer. 

Praktiske oplysninger

Forløb kan bookes lørdag og søndag kl. 10.15-12.45 og 13.30-16

Indgang ad døren til FILM-X på hjørnet af Landemærket og Vognmagergade.

Fødselsdage kan også bookes efter aftale udenfor vores almindelige åbningstider fx fredage efter 13.30. Her tilføjes et administrationsgebyr på 500 kr. Send en forespørgsel pr mail

Varighed

Forløbet varer 2,5 time.

Deltagere

Der kan deltage op til 28 børn.

Alle børn skal være i alderen 7-18 år.
Børn under 12 år skal ledsages af mindst én voksen pr. 5 børn.
Børn på 13 år og over skal ledsages af mindst 2 voksne, som skal være til stede under hele forløbet.

Pris

Forløbet koster 1.500 kr.
Bookinger betales med kreditkort i forbindelse med at bookingen foretages.

Aflysninger kan ske uden beregning indtil 14 dage før besøget, herefter er bookingen bindende. Du kan  slette din booking via linket i din bekræftelsesmail indtil 14 dage før, og her overføres beløbet automatisk til det kreditkort, der er anvendt til at booke forløbet. 

Forløb for små grupper

Er I en mindre gruppe på max 10 personer, kan I booke et kortere forløb på 2 timer med 1 guide, der hjælper børnene. Her er prisen 1000. kr. Disse forløb kan kun bookes ved personlig henvendelse på mail film-x-private@dfi.dk

Forplejning

Man må ikke spise eller drikke i FILM-X studierne og der er ikke afsat tid til forplejning i løbet af FILM-X besøget.

Under filmvisningen i slutningen af besøget, kan man dele slikposer ud, og her er drikkevarer uden brus også tilladt.

Det er tilladt at spise medbragt mad i Asta Bar, så længe man sørger for at efterlade området i samme stand som da man kom. Det vil sige, man fjerner affald, sætter borde og stole på plads og rengør de borde, man har brugt. Mangelfuld oprydning pålægges et rengøringsgebyr på 500 kr.

Bemærk at området anvendes af husets øvrige publikum, og at området kan være optaget i forbindelse med events.

Ønsker I at bestille forplejningen fra restaurant SULT, kan de kontaktes på telefon 33 74 34 17 eller mail: sult-rest@meyers.dk