Børnefødselsdag i Cinemateket

Giv ungerne en uforglemmelig oplevelse med en anderledes børnefødselsdag. Foto: Jørgen True.
FILM-X - Cinematekets filmstudier er en oplagt destination for børnefødselsdage for børn over 6 år. Børnene samarbejder om at lave deres egen film – og efterfølgende kan de se den i biografen sammen eller få den med hjem på et link.

Besøget er bygget op omkring holdarbejde om at skabe en film på 1-2 minutter. Børnene arbejder sammen i grupper á 3-6 personer, og fordeler sig i rollerne som instruktør, fotograf og skuespiller. Filmholdet udvikler en handling ud fra en valgt baggrundsfilm, historien øves og filmes. De vælger selv kostumer og rekvisitter, så de kan leve sig ind i fortællingen. I klipningen skal billedsiden gennemarbejdes med ekstra indklipsbilleder, og der tilføjes effektlyd, dialog og musik. 

En FILM-X-guide hjælper børnene gennem processen. De voksne ledsagere er også med til at hjælpe filmholdene med at styre tiden og få samarbejdet til at glide, og så er voksne ledsagere sammen med de børn, der er først færdige med deres film og indtil alle er færdige.

Besøg i Studie 1-4 slutter med en fælles premiere i Cinematekets Bio Benjamin, hvor børnene kan se deres film på det store lærred. I studie 5 ser vi den færdige film sammen på vores fine nye lærred i området, og derefter får I filmen med hjem på et link. 

Filmvisningerne må meget gerne nydes med en hyggelig slikpose, som I selv medbringer. 

Praktiske oplysninger

Forløb i Studie 1-4: Lørdag-søndag kl. 10.15-12.45 og 13.30-16 (Indgang ad døren til FILM-X på hjørnet af Landemærket og Vognmagergade).

Forløb i Studie 5-8: Lørdag-søndag kl. 11-13 og 13.45-15.45.

Fødselsdage kan også bookes efter aftale udenfor vores almindelige åbningstider fx fredage efter 13.30. Her tilføjes et administrationsgebyr.

Varighed

Forløb i Studie 1-4: 2,5 time.
Forløb i Studie 5-8: 2 timer.

Deltagere

Forløb i Studie 1-4: Op til 28 børn.
Forløb i Studie 5-8: 3-10 børn.

Alle børn skal være i alderen 6-18 år.
Børn under 12 år skal ledsages af mindst én voksen pr. 5 børn.
Børn over 13 år skal ledsages af mindst 2 voksne, som skal være til stede under hele forløbet.

Pris

Forløb i Studie 1-4 (2,5 time, 2 guider, op til 28 børn, 'premiere' i Bio Benjamin): 1.500 kr. inkl. moms.
Forløb i Studie 5-8 (2 timer, 1 guide, 3-10 børn): 750 kr. inkl. moms.

Bookinger betales med kreditkort i forbindelse med at bookingen foretages.

Aflysninger kan ske uden beregning indtil 14 dage før besøget, herefter er bookingen bindende. Du kan  slette din booking via linket i din bekræftelsesmail indtil 14 dage før, og her overføres beløbet automatisk til det kreditkort, der er anvendt til at booke forløbet. 

Forløb udenfor almindelig åbningstid pålægges et administrationsgebyr. Prisen i studie 1-4 er her 2000 kr. og i studie 5-8 1000 kr.

Forplejning

Man må ikke spise eller drikke i FILM-X studierne og der er ikke afsat tid til forplejning i løbet af FILM-X besøget.

Under filmvisningen i slutningen af besøget, kan man dele slikposer ud, og her er drikkevarer uden brus også tilladt.

Bemærk: Det er heller ikke tilladt at spise andre steder i Cinematekets publikumsområde i weekenderne, men ved bestilling af goodiebags hos restaurant SULT kan disse indtages i Cinematekets ledige områder. Aftaler om dette laves direkte med SULT pr telefon 33 74 34 17 eller mail: sult-rest@meyers.dk