Cinemateket - marts-april

PROGRAM. I marts og april kan du blandt andet opleve film af Ruben Östlund - Skandinaviens nye mesterinstruktør. Buster Keaton for børn og voksne – med levende musik. Ny italiensk mafiafilm – Sicilien under lup. Samt otte andre serier, fire festivaler, en stribe særarrangementer og meget mere ...!

Glæd dig til Cinematekets program i marts-april. Hér får du et overblik over filmserier, særarrangementer og festivaler.

Serier

Oscar Shorts 2015 – animation og Live ActionVed Oscaruddelingen 22. februar blev årets vindere kåret. Se vindere og nominerede i kortfilmkategorierne Animation og Live Action! på det store lærred.Serien (6 film) vises 3.-8. marts

Ønskefilm – film valgt af publikum
Ønskebiffen blænder op for Wes Cravens ’Morderisk mareridt’, Michael Ciminos final cut af ’Heavens Gate’, på alle måder formfuldendte Anita Ekberg i Fellinis 'Det søde liv' og fire andre fænomenale filmperler!
Serien (7 film) vises 3. marts-16. april

Ruben Östlund – provokatør og humorist
Skandinaviens nye mesterinstruktør hedder Ruben Östlund. Efter en årrække som anmelderdarling og stortalent er den 40-årige svensker fra Gøteborg rykket op i instruktørernes superliga med art cinema-hittet ’Force Majeure’. Cinemateket præsenterer Östlunds fire spillefilm samt to af hans prisbelønnede kortfilm.
Serien (4 film) vises 4. marts-29. april

Irland på film – opgør med fortiden
Mange af de bedste nye irske film har taget udgangspunkt i den grønne øs dramatiske historie. Oplev fem fremragende irske spillefilm og en dokumentar, som ikke tidligere har været vist i Danmark. Peter Lennons personlige rapport fra Irlands kulturelle landskab i 1960'erne ’The Rocky Road to Dublin’ præsenteres sammen med dokumentaren ’The Making of Rocky Road to Dublin’ (2004), der fokuserer på filmen produktionshistorie og modtagelse i 1968. De to film vises søndag den 15. marts kl. 16.30. I pausen byder Irlands Ambassade på en forfriskning
Serien (6 film) vises 5.-18. marts

Still Moving – klassikere i kontekst
Vi fortsætter vores klassikerserie med Vittorio de Sicas 'Umberto D' og Andrej Tarkovskijs 'Ivans barndom' – to mesterskud med oplæg af Peter Schepelern og Peter Skovfoged Laursen.
Serien (2 film) vises 7. marts og 18. april

Buster Keaton for børn – og voksne
Oplev Buster Keatons fantastiske stumfilm med levende musik sammen med dine børn. Cinemateket lover falden på halen-komik, dumme skurke og halsbrækkende stunts.
Serien (8 film) vises 8. marts-19. april

Frankofone film – fra nær og fjern
Farverige fortællinger fra Afrika, Europa og Nordamerika – optaget under vidt forskellige himmelstrøg, men med én ting, der binder dem sammen: Det franske sprog.
Serien (7 film) vises 15. marts-2. april

Danish on a Sunday - Danish film hits in English or with English subtitles
Twice a month we screen a Danish classic or a highly acclaimed new production with English subtitles. ’Fasandræberne’ (The Absent One), ’Festen’ (The Celebration), ’The Monastery’ and ’Klumpfisken’ (The Sunfish).
Serien (4 film) vises 15. marts-26. april

Ny canadisk film – liv, død og snesko
Canada har en særdeles rig filmkultur, hvori landets store øde landskaber ofte spiller en hovedrolle. Oplev seks helt nye canadiske film i Cinemateket. Åbning med ’Sarah Prefers reception den 21. marts.
Serien (5 film) vises 21. marts-1. april

Ny italiensk mafiafilm – Sicilien under lup
Den klassiske mafia-myte har de seneste år modtaget et velfortjent los fra selve støvlelandet Italien, hvor mafiaen er en yderst reel og indflydelsesrig magtfaktor. Cinemateket ser nærmere på denne vigtige tendens og præsenterer fire film, der originalt, nuanceret og forskelligartet kaster nye blikke på især den sicilianske mafiakultur.
Serien (2 film) vises 23.-29. april

Dansens dag 2015
I dagene 24. - 29. april fejrer Cinemateket dansen som kunstart med stærke dokumentarer, dansefilm, reception og en minutfilmkonkurrence med flotte præmier.
Serien (3 film) vises 24.-29. marts

Særarrangementer

Stumfilm – ’Mutter Krauses himmelfart’ med levende klavermusik
'Mutter Krauses himmelfart' betegnes i filmhistoriske opslagsværker som et af tysk stumfilms sidste mesterværker. Vi præsenterer filmen med levende klavermusik ved Ronen Thalmay i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark og Wundergrund.
11. marts kl. 19.00

Friday Late Night – ’Beautiful Noise’
Ny film om støjpoppens bannerførere - The Jesus and Mary Chain, My Bloody Valentine, Slowdive, netop gendannede Ride og mange flere.
13. marts kl. 21.45

Restaureret: Bruce Weber’s ’Let’s Get Lost’
Kontrasten mellem den unge smukke jazzvirtuos Chet Baker og den ældre artist, som tydeligvis har brændt sit lys i begge ender, er dragende og rørende. Og filmkopien stråler som aldrig før.
15. marts kl. 16.00 (inkl. live-koncert før filmen med jazzensemblet Freudendal konceptet kl.15.15), 1. april kl. 21.30 og 25. april kl. 16.30

Soirée Filles – McConaughey smider kludene
Matthew McConaughey og Channing Tatum smider kludene i Steven Soderberghs forbasket underholdende filmhit ’Magic Mike’. Før visningen er der middag i Restaurant SULT.
19. marts kl. 17.00

Sneakbar – premiere på Filmværkstedets nyeste film
Kom med til premiere på Filmværkstedets nyeste film, hvor der med garanti er noget for enhver smag! SneakBar er en enestående mulighed for at se, hvad unge talenter i dansk film har at byde på. Asta Bar er åben undervejs, så der er mulighed for at netværke og premiere-feste. Fri entré.
20. marts kl. 18.00 og kl. 20.00

Jazz Night – 'Keep on keepin’ on'
I forbindelse med den amerikanske jazzpianist Justin Kauflins koncerter i Jazzhus Montmartre præsenterer vi den meget roste dokumentarfilm ’Keep on Keepin’ on’, et portræt af Kauflin og trompetisten Clark Terry.
2. april kl.19.00

I am Roma – prisbelønnede film, gryderet og roma-musik i verdensklasse
’Just the Wind’ følger tre medlemmer af en roma-familie, der bor på landet i Ungarn. Her lever de i evig angst for racistiske overfald. Filmen vandt juryens pris på Berlin-festivalen. ’Judgment in Hungary’ dokumenterer den to et halvt år lange retssag, der blev ført mod fire mistænkte for mordene på de seks romaer. I pausen mellem de to film bliver der serveret autentisk roma-gryderet i Asta Bar, hvor den fantastiske finske roma-sangerinde Carita Vainikka og violinisten Nikola Nenic optræder med romasange fra hele Europa.
4. april kl. 16.00

Friday Late Night – nye danske musikvideoer
Se de bedste nye danske musikvideoer i Late Night-biffen den 17. april. Med efterfest inkl. bar, dj - og en øl på billetten.
17. april kl. 19.30

Psych-Out! – zombiefilm fra undergrunden
To groteske og ultra voldelige kultstykker fra 1970'erne, hvor det ikke var ualmindeligt at spice en zombie-film op med både mumier og voodoo. Der er kolde øller for kolde kontanter i baren mellem de to film.
23. april kl. 19.00

Film, foredrag og pasta – ’One Hundred Steps’ med introduction af Thomas Harder
Sæt kryds i kalenderen torsdag den 30. april, når Asta Bar lægger lokale til et særligt italiensk arrangement, der har mafia og mad på menuen. I tidsrummet 18.30-20.00 vil Restaurant SULT servere en glohed pastaret, der får de italienske engle til at synge.
30. april kl. 18.30

Tysk film – ’Inbetween Worlds’
Bevægende film om venskabet mellem en afghansk tolk og en tysk kaptajn, der med sin lille militærenhed forsøger at forsvare en afghansk landsby mod angreb fra Taliban.
30. april Kl. 19.15

Festivaler

Musikfilm Festival ’15Ni dage med mere end 25 film, fester og events for alle musikelskere.
7.-15. marts

Catalansk Filmfestival
Årets catalanske festival byder på en håndfuld forskelligartede film, der tilsammen viser alsidigheden i regionens film og kultur. Glæd dig også til tapas-servering, catalansk live-musik og cava-smagning.
25-29. marts

Copenhagen Architecture Festival x Film
Copenhagen Architecture Festival x Film er Københavns festival for arkitekturfilm. Den afholdes i Cinemateket 19.-22. marts med filmvisninger, debatarrangementer og meget mere.
19.-22. marts

CPH PIX – international filmfestival i København 9.-22. april
Fra den 9. april indtager PIX byen med film, koncerter, debatter, instruktørbesøg og kulturelle oplevelser i verdensklasse! Cinemateket er festivalcentrum, og som noget særligt sætter CPH PIX og Cinemateket i år fokus på den særegne franske instruktør Bertrand Bonello. Alle Bonellos seks film bliver vist, og der er mulighed for at møde instruktøren. Programmet offentliggøres medio marts.
9.-22. april

Månedens Film og Månedens Dokumentar

Månedens Film i marts: ’Grand Central’ – kærlighed og kernekraft
Et atomkraftværk agerer i ’Grand Central’ et dystert og skæbnesvangert bagtæppe for et trekantsdrama, der er i akut nedsmeltningsfare.
’Grand Central’ vises 18.-31. marts

Månedens Dokumentar i februar-marts: ’The Green Prince’
Nervepirrende spion-thriller om Hamas-lederens søn, der blev spion for Israel. En utrolig, men sand historie fortalt af bl.a. hovedpersonen selv.
’The Green Prince’ vises 26. februar- 6. marts

Månedens Film i april: ’Northern Soul’ – Nordenglands ’Saturday Night Fever’
Nordengland i 1970'erne. Industribyer, regnvejr, udsigtsløshed – og en ekstatisk dyrkelse af rå uafhængig amerikansk soulmusik og svajende dance moves! Cinemateket og CPH PIX præsenterer den spritnye film om ungdomskulturen, der gennemsyrede en generation og påvirkede sangskrivere, producenter, dj's og designere i årene derefter.
’Northern Soul’ vises 23.-26. april

Månedens Dokumentar i april: ’Our Man in Tehran’ – diplomati under belejring
En nuanceret og elementært spændende dokumentar om gidselaffæren i Teheran i november 1979 og således en follow-up til Ben Afflecks Oscar-vinder ’Argo’.
’Our Man in Tehran’ vises 2.-7. april

Mest for børn

Buster Keaton for børn – og voksne
Oplev Buster Keatons fantastiske stumfilm med levende musik sammen med dine børn. Vi lover falden på halen-komik, dumme skurke og halsbrækkende stunts.
Buster Keaton vises 8. marts-19. april

Børnebiffen
Underholdende og lærerige programmer for de mindste. Hver torsdag-søndag. Kombiner evt. med brunch i restaurant SULT i weekenden
Børnebiffen 1. marts-26.april

Tid: Marts–april 2015
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.