Cinematekets corona-forholdsregler

Cinemateket er genåbnet, og vi glæder os til at se jer igen. Vi følger de gældende anbefalinger og retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, og vi opdaterer løbende siden her i takt med udviklingen.

 

GÅ TRYGT I BIOGRAFEN

 • Corona-pas: Du skal fortsat (i hvert fald frem til 1. august) fremvise gyldigt corona-pas og ID (sygesikringskort eller lignende) ved indgang til vores biografsale, til SULT og til biblioteket. I butikken behøver du ikke at fremvise corona-pas. Find dit coronapas på sundhed.dk og læs mere på coronasmitte.dk. Ifølge den seneste politiske rammeaftale om Danmarks genåbning ophæves kravet om corona-pas i biografer med færre end 500 tilskuere fra 1. august 2021. 
 • Mundbind: Fra 14. juni behøver du ikke længere at bære mundbind i Cinemateket (men det er naturligvis stadig tilladt). 
 • Halv belægning: Vi har reguleret det maksimale antal gæster i salen, så der vil være et tomt sæde mellem dig og de øvrige gæster. Du kan dog sagtens købe billetter som gruppe, så du kan sidde sammen med din kæreste, dine børn eller andre nære relationer. Samlet set bliver salen ca. halvt fyldt i tilfælde af udsolgt – i tråd med gældende retningslinjer. Vi forventer dog lempelser af max. antal gæster senere på året. 

 • Receptioner mm: Vi afholder foreløbig ikke receptioner eller andre events med større publikums-cirkulation i Asta Bar eller foyer-område. Er der serveringer, indtages disse siddende i biografen eller SULT (se omtale af de enkelte arrangementer). Desuden vil enkelte foredrag finde sted i Asta Bar – disse vil fordre billet – dette dog med forbehold for løbende ændringer af anbefalinger. Vi forventer lempelser af disse restriktioner senere på året.

 • Fokus på hygiejne: Vi rengør salen og dørhåndtag mellem alle visninger. Der opsættes sprit-dispensere og desuden informeres per opslag om anbefalet adfærd. 
   

DET KAN DU HJÆLPE OS MED

 • Kom i god tid med corona-pas og ID klar: Gå hen til biografsalen 10-15 minutter før forestillingen med dit corona-pas og ID fremme. Så hjælper du os med at vise film til tiden. 

 • Køb online: For at mindske kødannelser og fysisk kontakt i vores billetsalg opfordrer vi til, at du køber dine billetter online hjemmefra. Billetterne kan vises direkte på din telefon, når du går ind i salen, så du behøver ikke at printe dem ud.

 • Vis hensyn: Vi opfordrer dig til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer afstand: Vask eller afsprit hænder, host og nys altid i ærmet, og hold fornuftig afstand til andre i vores foyer-områder, café etc. Bliv hjemme, hvis du har sygdomssymptomer.

 • Hold dig opdateret: Vores praksis og anbefalinger til jer publikummer opdateres løbende her på hjemmesiden. Hvis du har spørgsmål, så kontakt endelig personalet.
   

REFUSION AF KØBTE BILLETTER I PERIODEN

 • Billetter købt online blev refunderet automatisk tirsdag den 8. december 2020. 
 • Billetter købt i billetsalget kan blive refunderet ved henvendelse i billetsalget, efter vi er genåbnet (og 30 dage frem). 
 • Henvendelser vedr. billetter kan rettes til vores billettelefon 3374 3412 i vores åbningstid – eller du kan skrive til cinematek@dfi.dk.

Der tages forbehold for ændringer, da vi løbende opdaterer siden her i takt med myndighedernes udmeldinger.
Vi glæder os til snart igen at kunne byde velkommen til store filmoplevelser i Cinemateket! 

Billet-forespørgsler

Henvendelser vedr. billetter kan rettes til denne mail: cinematek@dfi.dk. 
 

Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K