Cinematekets corona-forholdsregler

Cinemateket er genåbnet, og vi glæder os til at se jer igen. Vi følger de gældende anbefalinger og retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, og vi opdaterer løbende siden her i takt med udviklingen.

 

GÅ TRYGT I BIOGRAFEN

 • Du behøver ikke corona-pas: Du behøver (fra 1. august) ikke længere at vise corona-pas i Cinemateket. Du viser blot din billet på vej ind i biografsalen. 
 • Mundbind: Fra 14. juni behøver du ikke længere at bære mundbind i Cinemateket (men det er naturligvis stadig tilladt). 
 • Halv belægning til og med august måned: Vi har reguleret det maksimale antal gæster i salen, så der vil være et tomt sæde mellem dig og de øvrige gæster. Du kan dog sagtens købe billetter som gruppe, så du kan sidde sammen med din kæreste, dine børn eller andre nære relationer. Samlet set bliver salen ca. halvt fyldt i tilfælde af udsolgt – i tråd med gældende retningslinjer. Fra 1. september må der igen være gæster i alle sæder. 

 • Fuld belægning fra 1. september: Fra og med d. 1. september 2021 må vi åbne vores sale helt op. Dette betyder, at man ved reservation eller køb af billetter ikke længere automatisk bliver tildelt et sædes mellemrum væk fra såkaldte tætte relationer. Vi følger, som altid, myndighedernes anbefalinger, og glæder os til igen at kunne vise vores film og events for fulde huse.

 • I tilfælde af nye plads-restriktioner (efter 1. sep.): Skulle man fra myndighedernes side grundet stigning i smitte være nødsaget til igen at sætte restriktioner i forhold til gæster og arealkrav i biografer, så vil vi prioritere køb på følgende måde:

  1. Købte billetter – direkte købt i billetsalget
  2. Købte billetter – købt online
  3. Bestilte billetter –prioriteret efter dato for reservation
   

 • Receptioner mm:  Siden 1. august kan vi igen afholde receptioner, hvor man må stå op.

 • SULT og Café Lille SULT: Fra 1. juli er der ingen afstandskrav i restauranten og caféen. 

 • Fokus på hygiejne: Vi rengør salen og dørhåndtag mellem alle visninger. Der opsættes sprit-dispensere og desuden informeres per opslag om anbefalet adfærd. 
   

DET KAN DU HJÆLPE OS MED

 • Køb online: For at mindske kødannelser og fysisk kontakt i vores billetsalg opfordrer vi til, at du køber dine billetter online hjemmefra. Billetterne kan vises direkte på din telefon, når du går ind i salen, så du behøver ikke at printe dem ud.

 • Vis hensyn: Vi opfordrer dig til at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer afstand: Vask eller afsprit hænder, host og nys altid i ærmet, og hold fornuftig afstand til andre i vores foyer-områder, café etc. Bliv hjemme, hvis du har sygdomssymptomer.

 • Hold dig opdateret: Vores praksis og anbefalinger til jer publikummer opdateres løbende her på hjemmesiden. Hvis du har spørgsmål, så kontakt endelig personalet.
   

REFUSION AF KØBTE BILLETTER I PERIODEN

 • Billetter købt online blev refunderet automatisk tirsdag den 8. december 2020. 
 • Billetter købt i billetsalget kan blive refunderet ved henvendelse i billetsalget, efter vi er genåbnet (og 30 dage frem). 
 • Henvendelser vedr. billetter kan rettes til vores billettelefon 3374 3412 i vores åbningstid – eller du kan skrive til cinematek@dfi.dk.

Der tages forbehold for ændringer, da vi løbende opdaterer siden her i takt med myndighedernes udmeldinger.
Vi glæder os til snart igen at kunne byde velkommen til store filmoplevelser i Cinemateket! 

Billet-forespørgsler

Henvendelser vedr. billetter kan rettes til denne mail: cinematek@dfi.dk. 
 

Cinemateket
Gothersgade 55
1123 København K