DISNEY-MAGI - stor kavalkade i julemånederne

FRA ALLE OS TIL ALLE JER. I november-december viser CINEMATEKET traditionen tro nogle af de største klassikere fra The Mouse House. Vi hylder Disney-studiernes ’guldalder’ i 1940-50’erne, ’renæssancen’ i 1970'erne og de stilistiske nybrud i 00’erne. Tænk på det bedste du ved, og lad det store lærred gøre resten …

Vi elsker dem. Bambi, Lady og Vagabonden, Mickey Mouse, junglebogsdyrene og alle de andre klassiske skikkelser fra Disneys katalog, der i mere end 70 år har budt på udbytterig underholdning for børn i alle aldre.

Generation efter generation har med de magiske streger og bevægelige dyrefigurer fået sat billeder på livets dilemmaer og lagt farve på kampen mellem det gode og det onde – særligt i Disney-studiernes 'guldalder' i 1940-50'erne og 'renæssancen' i 70'erne.

Fra arkivet med mærkatet "Disney-studiernes 'guldalder'" viser Cinemateket bl.a. 'Bambi', 'Pinocchio''Fantasia' og mange andre klassikere. Og fra "renæssance-skattekisten" henter vi bl.a. 'Robin Hood', 'Bernard og Bianca' og 'Peter Plys'. Nogle af filmene har fået lidt korn og ridser gennem årene (vi synes selv, det giver en snert af nostalgi). Til gengæld er de danske stemmer de oftest de go’e gamle og for de fleste velkendte.

Disney-kvalitet går aldrig af mode

Disney-koncernen har imidlertid forladt det kendte tegnefilmspor de seneste årtier og er gået nye veje med produktioner, der er påvirket af både asiatisk anime-stil og moderne animationsteknologi, og hvor der generelt er skruet op for tempoet og dynamikken i karaktertegningen af figurerne – der ikke nødvendigvis er udstyret med store øjne, bløde poter eller våde snuder. Vi viser bl.a. 'Tarzan''Bjørne brødre' og 'Skatteplaneten',  disse vises med danske undertekster.

Læs mere om hele programmet og bestil billetter.

Tid: 23. november-28. december 2014
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk eller tlf. 3374 3412.