Fotograf-portræt, middelalderaften og folk-hyldest

ARRANGEMENTER. Denne uge byder på spritny portrætdokumentar om amerikansk foto-kunster, foredrag om fup og fakta i 'Rosens navn' samt en unik hyldest til folk-legenden John Fahey i Friday Late Night-biffen.

Foto-aften med instruktørbesøg – tæt på New Yorks billedkronikør
Saul Leiter (f. 1923) har fotograferet de samme få gader gennem seks årtier med et udsøgt blik for vinduernes halve refleksioner, vejrets naturlige fotofiltre og ikke mindst byrummets pludselige udbrud af farver. I anledning af Copenhagen Photo Festival viser vi den helt nye portrætdokumentar om Leiter, ’In No Great Hurry’. The Times har kaldt filmen ”en smuk film om en vidunderlig mand”. Instruktør Tomas Leach introducerer.

Tirsdag d. 11. juni kl. 19:15. 

Middelalderen oplyst – bag om Rosens navn
Umberto Eco skrev med ’Rosens navn’ en moppedreng af en krimi baseret på research i middelalderens tænkning og ikke mindst dens tabuer. I instruktøren Jean-Jacques Annauds filmatisering spilles hovedrollen som William af Baskerville af Sean Connery, der sætter sig for at løse en mordgåde, hvis proportioner og perspektiver bare vokser. Ph.d. Jacob Tullberg holder en levende introduktion om fup og fakta i Ecos/Connerys middelalder-univers.

Onsdag d. 12. juni kl. 18:30.

Friday Late Night – John Fahey-hyldest
Sangskriveren, forfatteren og provokatøren John Fahey (1939-2001) spillede guitar som et helt orkester, men er ikke desto mindre blevet betegnet som faderen til American Primitive Guitar. Fredag den 14. juni viser vi den spritnye film om guitarlegenden, der samlede tråden op fra country- og blues-pionere som Blind Willie Johnson og gav den videre til Beck, Thurston Moore og Pete Townsend. Friday Late Night er arrangeret i samarbejde med Festival of Endless Gratitude, som inden filmen byder på en hyldest til Fahey i Asta Bar i form af en eksklusiv akustisk optræden med den portugisiske guitarist Norberto Lobo. Koncerten begynder kl. 20.30. Efter filmen er der vinyler på grammofonen frem til midnat.

Fredag d. 14. juni kl. 21:30 – med koncertstart kl. 20.30. 

Tid: 11.-14. juni.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.