Kom i muntert selskab med Woody og Chaplin

KOMIK. Der er gammeldags grin på programmet i næste uge: 'Mig og moneterne' er Woody Allens underholdende parodi på forbryderfilm og tv-reportager, mens 'Moderne tider' skildrer, hvordan Charlie Chaplin kommer i klemme i samfunds-maskineriets enorme tandhjul.

Den 19.-23. juni blænder vi op for Charlie Chaplin classic og tidlig Woody-mockumentary.

Kaos i maskineriet

'Moderne tider' (1936) skildrer Chaplins møde med den industrielle udvikling, centraliseringen og overgangen til et massesamfund i mellemkrigstidens USA. Charlie har fået arbejde på en fabrik, hvor der bliver gjort forsøg med at effektivisere arbejdernes rutiner.

Ikke overraskende skaber den lille vagabond kaos i maskineriet og kommer i klemme i dets enorme tandhjul. Herefter bliver han indlagt på et psykiatrisk hospital, og senere deltager Charlie i en politisk demonstration og havner bag tremmer.

Til sidst vinder han dog den smukke fattige pige, som spilles af Chaplins daværende kone, Paulette Goddard. ’Moderne tider’ var den sidste film med den stumme vagabond i hovedrollen.

Tirsdag den 19. juni kl. 19.15
Lørdag den 23. juni kl. 14.15 

Funny Bones: 'Mig og moneterne'

'Mig og moneterne' (1969) var den første film, Woody Allen selv skrev manus til, instruerede og spillede hovedrollen i. Filmen beretter i dokumentarisk stil om Virgil Starkwell, en talentløs småtyv, der forkludrer alle sine kup (selv når han stjæler tasker fra gamle damer).

På et af sine røvertogter møder han sit hjertes udkårne, Louise, og han foretager nu springet til mere risikobetonede bankrøverier. Det går heller ikke godt. Handlingen er løst struktureret omkring en række tempofyldte slapstick-optrin, og gennem interviews med Virgil og hans nærmeste søger filmen at opklare, hvordan Virgil blev den, han er.

'Mig og moneterne' udgør en underholdende parodi på forbryderfilm og højtidelige tv-reportager. Med sin karakter af falsk dokumentar peger filmen frem imod Allens senere genistreg 'Zelig' (1983) og nutidens strøm af mockumentaries.

Onsdag den 20. juni kl. 19.15

Tid: 19.-23. juni
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Online og på tlf. 3374 3412