Masser af musikfilm i august og september

De kommende måneder byder på en vifte af arrangementer for det musikglade publikum. Vi danser på tværs af genrer – fra americana rock over danske filmhits til blues – og indleder med Friday Late Night i selskab med rock-ikonet Tom Petty den 14. august.

Friday Late Night: Tom Petty and the Heartbreakers

14. august kan man opleve en enestående biografvisning af den fire timer lange, Grammy-vindende dokumentar om Tom Petty i mesterinstruktøren Peter Bogdanovichs 'Tom Petty and the Heartbreakers: Runnin' Down a Dream’. Vi byder velkommen til en hel aften i selskab med kongen af 'Heartland Rock'. En sangsmed, som har formået at koble det bedste fra beat-æraen med amerikansk garage-tradition, new wave, Dylan og solbeskinnet jingle-jangle til sin helt eget udtryk. En stjerne som havde voldsomme opgør med musikbranchen til at begynde med, siden blev en etableret del af den, og som i dag har solgt mere end 80 millioner plader på verdensplan. Baren er åben før filmen – og i pausen midtvejs – med håndplukket americana på grammofonen!

Tid: 14. august kl. 19.00

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K

Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 33 74 34 12


Bent Fabricius-Bjerre: Besøg af en spillevende legende

Bent Fabricius-Bjerre (f. 1924) har med en stribe af hits skrevet lydsiden til danskerne i en menneskealder. Han har komponeret musikstykker siden syvårs-alderen og været orkesterleder, fra han var 15! Allerede som ung var han et fast navn i danske og internationale musikmiljøer og akkompagnerede internationale stjerner. Og så er der filmen! Bent Fabricius-Bjerre skrev sin første filmmusik i 1948, i begyndelsen til en lang række kortfilm af bl.a. Jørgen Roos. ’Poeten og lillemor’ blev i 1959 hans første musik til en spillefilm. Herudover har han leveret musikken til musicals, teater og ballet. Han står bag nogle af de mest populære melodier i dansk film og tv’s nyere historie. 

Cinemateket hylder Bent Fabricius-Bjerre og hans mange årtier i branchen med en lille håndfuld film, der bærer hans nogle af hans mest markante aftryk. Mød ham selv til en hyggelig aften den 15. august og hør om hans lange karriere inden for film og tv. Syng med på udødelige filmsange og se klip fra nogle af Fabricius-Bjerres største succeser, inden visningen af jazzfilm-klassikeren ’Forelsket i København’.

Tid: 15. august kl. 17.00

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K

Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 33 74 34 12


B.B. King og Radiohead i september

22. september hylder Copenhagen Blues Festival og Cinemateket ’The King of Blues’, når vi præsenterer dokumentaren ’B. B. King: The Life of Riley’. Oplev en stribe musikkoryfæer og familiemedlemmer fortælle om virtuosen og hans unikke stil. Få hele historien om den forældreløse dreng, som voksede op i bomuldsmarkerne, som kæmpede mod ydmygelse og raceadskillelse, som overkom kritik og fornedrelse af den etablerede musikindustri og spillede sig ud af al elendigheden. Historien er garneret med sjældne arkivoptagelser, forførende scener fra the deep American south, Morgan Freemans fantastiske fortællestemme.

Endelig kan du i Late Night-biffen i september følge i hælene på kvintetten Radiohead under indspilningen af milepælen ‘OK Computer’ – og den strabadserende promovering af det skelsættende 90’er-album. Radiohead var ikke et af de navne, man satte i forbindelse med stadionkoncerter og stjernestatus ved indgangen til 90’erne. Men det var lige præcis den skæbne, der ventede den indadvendte og pressesky kvintet fra Oxford efter den massive rygvind med generationshymnen ‘Creep’ og udgivelsen af albummerne ‘The Bends’ og ‘OK Computer’, som få år senere katapulterede gruppen helt op i successtratosfæren. Baren er åben kl. 20.00 Filmen begynder kl. 21.30.

 

Tid: B.B. King: 22. september kl. 21:45, Friday Late Night med Radiohead: 25. september kl. 21:30

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K

Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 33 74 34 12