Reichhardt, Murray & Kjærgaard

Hør om queer-tematikker i Morten Korch-film, få en anderledes vinkel på komedieklassikeren 'Groundhog Day' og kom til buldrende stumfilmskoncert - altsammen i løbet af de kommende dage.

Queering Poul Reichhardt?
Lørdag den 4. maj markerer vi ’Forskningens Døgn’ med et foredrag og en filmintroduktion, der tager afsæt i aktuel dansk filmforskning. Ph.d. Niels Henrik Hartvigson er i gang med et treårigt forskningsprojekt om homo- og biseksualitet i danske spillefilm 1930-56 og har bl.a. analyseret ASA-studiets Morten Korch-filmatiseringer og fundet homoseksuelle og queer tematikker, som ikke tidligere er blevet afdækket.

Kom med til en times gratis forelæsning med masser af filmklip og en indsigt i den danske filmskat, som for mange nok vil være overraskende. Og oplev et eksempel på, hvordan mainstreamfilm kan huse cutting edge seksuel og kønslig eksperimenteren, når vi bagefter viser ’Fløjtespilleren’ med selveste Poul Reichhardt i hovedrollen! 

4. maj kl. 17.30. Foredrag: Queering Morten Korch (Gratis). 4. maj kl. 19.00. 'Fløjtespilleren'.

Eksistensfilosofi og nyklassisk komedie
Tirsdag d. 7. maj præsenterer vi endnu en alternativ vinkel på en velkendt filmklassiker. I maj måneds ‘Funny Bones’-tilbud ’En ny dag truer’ har den mavesure tv-vejrmand Phil (spillet af Bill Murray med vidunderligt kolerisk hængemule) IGEN fået til opgave at rapportere fra den årlige murmeldyr-festival Groundhog Day, da han pludselig oplever at vågne op til den samme dag hver morgen.

Filmen vises i samarbejde med Studentermenigheden i København og indledes af mag.art. Bo Torp Pedersen, filmkritiker og sekretær i foreningen Kirke og Film. Han giver sit bud på, hvorfor hovedpersonens tab af kontrol over sit eget liv kan ses som udtryk for et almenmenneskeligt eksistensvilkår.

7. maj kl. 19.00.

Stumfilmskoncert for fuld damp
Endelig byder den kommende uge på en mulighed for at opleve et tysk stumfilmsklenodie blive musikalsk genfortolket på forrygende vis. Pianisten Søren Kjærgaard har med rette vundet ry som en af de mest originale, vidtfavnende og kreative figurer på den danske musikscene. Onsdag den 8. maj sætter han sammen med den alsidige slagtøjsspiller Peter Bruun kul under Köln og byens berømte domkirke, når vi viser Rolf Randolfs stumfilms-krimi-komedie-svindeldrama fra 1927 ’The Beggar of Cologne Cathedral’.

Filmens plot lyder nogenlunde således: En international forbryderbande sætter byen på den anden ende med mord ved højlys dag. De har hele arsenalet af forklædninger i spil, og den skarpe moustancheklædte politimand Tom Wilkins må stramme sig an for at være på højde med løjerne – om det så kræver en turban!

8. maj kl. 19.15.

Tid: 4.-8. maj.
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 33 74 34 12.