Still moving - klassikere i kontekst

FILMHISTORISK AFTENSKOLE. Fra denne måned og to år frem præsenterer vi, under overskriften ‘STILL MOVING – klassikere i kontekst’, 24 film, der vil blive introduceret af danske filmhistorikere. Se storværker som Griffiths ’Intolerance’, Sjöströms ’Körkarlen’ og meget mere ...

Ny serie i Cinemateket sætter fokus på filmkunstens ophav og -udvikling  

Et vigtigt formål for et cinematek er at holde filmhistorien levende og ikke betragte den som en fast størrelse, men som en historie, der hele tiden må genopdages og omskrives. Fra oktober måned 2012 og to år frem præsenterer Cinemateket således, under overskriften ’Still Moving – KLASSIKERE I KONTEKST’, 24 film, som bliver introduceret, og sat ind i en sammenhæng, af danske filmhistorikere. Vi blænder op for to film/foredrag om måneden i oktober, november, december og januar, februar og marts. Og fortsætter ufortrødent i sæsonen 2013/14.

Filmhistorien på en time - et selektivt inspirationstogt

Den nye serie får premiere i morgen, den 3. oktober kl. 18.30, med et filmhistorisk raid af lektor Peter Schepelern. På en time krydser han 110 års filmhistorie fra stumfilm til digitalisering og peger undervejs på både bølger og løse skumsprøjt, studieimperier og kunstneriske enere. Togtet tjener som en forsmag på, hvad ’Still Moving’ tager sig god tid til over de næste to år.

Fakta

Læs mere og bestil billetter

Går uden om de mest åbenlyse filmklassikere

Filmudvalget har klassikerstatus, men er i de fleste tilfælde knap så kendte og kanoniserede - vi viser f.eks. Orson Welles ’The Magnificent Ambersons’ i stedet for hans mest kendte værk ’Citizen Kane’. Det første halvår fokuserer vi på filmens første årtier og viser: ’Intolerance’ (D. W. Griffith, 1916), ’Køresvenden’ (Victor Sjöström, 1921), ’Spioner’ (Fritz Lang, 1927), ’Cirkus’ (Charles Chaplin, 1928), ’Manden med kameraet’ (Dziga Vertov, 1929), ’En digters blod’ (Jean Cocteau, 1920) og ’Entr’acte’ (René Clair, 1924).

Billetprisen til det enkelte filmforedrag er 75/50 kr. (”Filmhistorien på en time” dog kun 50/35 kr.), men køber man seks særarrangementer samlet, er prisen kun 350/250 kr.
3 klip-rabatkort?

Tid: Oktober måned
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K.
Billetter: Online og på tlf. 3374 3412

Yderligere oplysninger: Programredaktør Jesper Andersen – jespera@dfi.dk  eller 33 74 34 61.