Ditte og Louise går til filmen

Niclas Bendixen debuterer som spillefilminstruktør, når optagelserne til komedien 'Ditte og Louise' begynder i januar. Ditte Hansen og Louise Mieritz har selv forfattet manuskriptet.

Over to sæsoner fulgte en halv mio. seere med i DR1-serien 'Ditte & Louise' med skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz, der slås med skrantende karrierer, børn, kærligheden og sexlivet.

Nu står Nordisk Film bag spillefilmen 'Ditte & Louise', som er en helt ny historie, der bygger videre på tv-seriens univers og karakterer. Ditte Hansen og Louise Mieritz spiller opdigtede version af sig selv.

Ditte og Louise er to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Hun får tonsvis af opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen. Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma. I afmagt og frustration kaster Louise sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men hun har gjort regning uden vært, og problemerne tårner sig op i ekspresfart. Efterhånden er Ditte og Louise i fare for at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet. Og de må gribe til en sidste desperat løsning for at bringe balance i regnskabet igen.

Ikke kun i fiktionens verden er Ditte og Louise både skuespillere, makkerpar og veninder. Det er de også i virkeligheden. Både sammen og hver for sig har de i årevis sat deres præg på dansk teater, film, tv og comedy. Gennem flere år har de to optrådt og skrevet sammen, både teater, satire og senest tv-serien 'Ditte og Louise' på DR1, som blev vist i 2015 og 16.

Ligesom tv-serien instrueres filmen af Niclas Bendixen, som får sin spillefilmsdebut som instruktør. Ditte Hansen og Louise Mieritz har selv forfattet manuskriptet. Manuel Claro, Lars Von Triers faste fotograf, står bag kameraet.

'Ditte & Louise' starter optagelse 22. januar. Filmen har et budget på 17 mio. kr. og produceres af Thomas Heinesen for Nordisk Film i samarbejde med DR og er støttet af Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.

Der er forventet dansk biografpremiere 30. august i år.