En frygtelig kvinde og Mens vi lever runder 100.000 billetter

BIOTAL. Christian Tafdrups 'En frygtelig kvinde' og Mehdi Avaz' 'Mens vi lever' passerede begge i weekenden 100.000 solgte billetter. Begge film er også nomineret til både en Bodil og Robert som årets danske film.

På trods af begrænsede budgetter er det lykkedes Christian Tafdrup og Mehdi Avaz at lave film, som både publikum, filmkritikerne og Det Danske Filmakademi sætter pris på.

En frygtelig kvinde

'En frygtelig kvinde', der havde premiere juledag, skildrer på satirisk vis det trængte parforhold, fortalt fra mandens synspunkt. Filmen er blevet til under New Danish Screens udviklingsinitiativ Skitsen. Den havde et budget på 3 mio. kr. og er optaget på tre uger.

"Den var et kick at lave, og adrenalinen susede rundt i kroppen. Det handlede om bare at holde fast, køre af sted og så håbe, at det lykkedes," fortæller Christian Tafdrup i interviewet En lille film kan godt se stor ud.

Det er Christian Tafdrups anden spillefilm. Han debuterede som spillefilminstruktør i 2017 med 'Forældre'.

Filmen er nu set af 106.357 biografgæster, og den er nomineret til to Bodil-priser og fem Robert-statuetter.

Mens vi lever

'Mens vi lever' er et melodrama af Avaz-brødrene. Den er instrueret af Mehdi Avaz, produceret af Milad Avaz og skrevet af Misam Avaz, som har fundet inspiration til manuskriptet i virkelige hændelser.

Filmen havde et budget på bare 2 mio. kr. og er produceret uden støtte fra Det Danske Filminstitut, men har modtaget lanceringsstøtte.

"Vores strategi er i udviklingsfasen at være tro mod det kunstneriske og i afviklingsfasen at være tro mod forretningsfundamentet for at lave et produkt. På den måde laver vi højkvalitetsindhold til den minimale pris, det kan koste," fortæller Milad Avaz i interviewet Brødrene Avaz vil være danmarksmestre i film.

Filmen er Mehdi Avaz spillefilmsdebut.

'Mens vi lever' er nu set af 100.092 biografgæster, og den er nomineret til fire Bodiler og fem Roberter.