enda
Person

Christian Tafdrup

(1978 – )

Instruktør, skuespiller. Født 8/4 1978. Uddannet på Statens Teaterskole 1999-2003.

Tafdrup spillefilmdebuterede som instruktør med ''Forældre'' (2016), der var udtaget til Tribeca og blandt andet blev belønnet med en Robert for årets instruktør og en Bodil for årets manuskript. Hans anden film, ''En frygtelig kvinde'' (2017), solgte over 190.000 billetter og modtog blandt andet en Robert for bedste manuskript og en Bodil og en Robert for årets bedste kvindelige hovedrolle.

Som skuespiller har Christian Tafdrup haft roller i både spillefilm og tv-serier. Han har blandt andet medvirket i Susanne Biers ''Efter brylluppet'' (2006) og tv-serierne ''Borgen'' (2010) og ''Lærkevej'' (2009).

Tafdrup har instrueret tre kortfilm. Han skrev i 1999 manuskriptet til kortfilmen ''Kopisten'', der også var instruktørdebuten, efterfulgt at ''Debutanten'' (2002) og ''En forelskelse'' (2008). ''En forelskelse'' indbragte instruktøren en Robert for bedste kortfilm og priser på festivaler verden over.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Meter i sekundet 2023 Medvirkende DK/Spillefilm
Speak No Evil 2022 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Alfa 2020 Jarl Tv-serie
Hånd i hånd 2018 Øystein Tv-serie
En frygtelig kvinde 2017 Instruktion, James, Manuskript DK/Spillefilm
Tinkas juleeventyr 2017 Fileas Tv-serie
Aldrig mere i morgen 2017 TV-journalist DK/Spillefilm
Forældre 2016 Instruktion, Ejendomsmægler, Manuskript DK/Spillefilm
Den anden verden 2016 Mikkel Tv-serie
Juleønsket 2015 Atlas Tv-serie
Bankerot 2014 Læge Tv-serie
Kødkataloget 2013 Søren Tv-serie
Borgen 3 2013 Alexander Hjort Tv-serie
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Sune DK/Spillefilm
Anstalten 2011 Oliver Tv-serie
Lærkevej 2009 Sune Holm Tv-serie
En forelskelse 2008 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Dig og mig 2008 Oscar DK/Spillefilm
Album 2008 Martin Lund Jensen, 1989 Tv-serie
Daisy Diamond 2007 Thomas Lund DK/Spillefilm
Efter brylluppet 2006 Christian DK/Spillefilm
En soap 2006 Kunde DK/Spillefilm
Princess 2006 Charlie DK/Spillefilm
Den store dag 2005 Lars DK/Spillefilm
Veninder 2005 Lækker fyr DK/Spillefilm
Nynne 2005 Fyr på restaurant DK/Spillefilm
Baby 2003 Håndlanger DK/Spillefilm
Debutanten 2002 Instruktion, Hamlet, Manuskript DK/Kort fiktion
Smukke dreng 1993 Nick DK/Spillefilm

ARTIKLER OG NYHEDER