enda

Christian Tafdrup

(1978 – )

Instruktør, skuespiller. Født 8/4 1978. Uddannet på Statens Teaterskole 1999-2003.


Som skuespiller har Christian Tafdrup haft roller i både spillefilm og i tv-serier. Han har blandt andet medvirket i Susanne Biers "Efter brylluppet" (2006) og de populære tv-serier "Borgen" (2010) og "Lærkevej" (2009).


Tafdrup har instrueret tre kortfilm. Han skrev i 1999 manuskriptet til kortfilmen "Kopisten", der også var instruktørdebuten, efterfulgt at "Debutanten" (2003) og "En forelskelse" (2008). "En forelskelse" indbragte instruktøren en Robert-statuette for bedste kortfilm og priser på festivaler i Europa og New Zealand.


Tafdrup har instrueret spillefilmene "Forældre" (2016), for hvilken han blandt andet modtog en Robert for Årets instruktør og Årets danske spillefilm, og "En frygtelig kvinde" (2017).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hånd i hånd 2018 Øystein Tv-serie
En frygtelig kvinde 2017 Instruktion, James, Manuskript DK/Spillefilm
Tinkas juleeventyr 2017 Fileas Tv-serie
Aldrig mere i morgen 2017 TV-journalist DK/Spillefilm
Forældre 2016 Instruktion, Ejendomsmægler, Manuskript DK/Spillefilm
Den anden verden 2016 Mikkel Tv-serie
Juleønsket 2015 Atlas Tv-serie
Bankerot 2014 Læge Tv-serie
Kødkataloget 2013 Søren Tv-serie
Borgen 3 2013 Alexander Hjort Tv-serie
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Sune DK/Spillefilm
Anstalten 2011 Oliver Tv-serie
Lærkevej 2009 Sune Holm Tv-serie
En forelskelse 2008 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Dig og mig 2008 Oscar DK/Spillefilm
Album 2008 Martin Lund Jensen, 1989 Tv-serie
Daisy Diamond 2007 Thomas Lund DK/Spillefilm
Efter brylluppet 2006 Christian DK/Spillefilm
En soap 2006 Kunde DK/Spillefilm
Princess 2006 Charlie DK/Spillefilm
Den store dag 2005 Lars DK/Spillefilm
Veninder 2005 Lækker fyr DK/Spillefilm
Nynne 2005 Fyr på restaurant DK/Spillefilm
Baby 2003 Håndlanger DK/Spillefilm
Debutanten 2002 Instruktion, Hamlet, Manuskript DK/Kort fiktion
Smukke dreng 1993 Nick DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
1st prize children's jury 2008 Odense Internationale Film Festival 2008 En forelskelse
Silver Mèliés 2016 Neuchatel International Fantastic Film Festival 2016 Forældre
Bedste skuespiller 2018 Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2018 En frygtelig kvinde
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2019-07-05 En frygtelig kvinde
Transilvania International Film Festival 2018-05-25 En frygtelig kvinde
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2018-04-11 En frygtelig kvinde
Tallinn Black Nights Film Festival 2017-11-17 En frygtelig kvinde
Lithuania Scanorama Film Forum 2017-11-09 En frygtelig kvinde
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 En frygtelig kvinde
Warsaw International Film Festival 2017-10-13 En frygtelig kvinde
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2017-09-14 Forældre
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 Forældre
Transilvania International Film Festival 2017-06-02 Forældre
Palm Springs International Film Festival 2017-01-05 Forældre
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2016-07-01 Forældre
München International Film Festival 2016-06-23 Forældre
New York Tribeca Film Festival 2016-04-13 Forældre
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2015-08-15 Forældre
Warsaw International Film Festival 2009-10-10 En forelskelse
Kristiansand International Children's Film Festival 2009-04-27 En forelskelse
Odense Internationale Film Festival 2009-04-01 En forelskelse
Malmö, BUFF 2009-03-10 En forelskelse
Istanbul Festival of Independent Films 2009-02-12 En forelskelse
Los Angeles, Oscar Nomination Screening 2008-12-12 En forelskelse
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 2008-11-21 En forelskelse
Malmö Nordisk Panorama 2008-09-26 En forelskelse
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 En forelskelse
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.