En frygtelig kvinde på plakaten i Warszawa

NY FILM. Christian Tafdrups komediedrama "En frygtelig kvinde", der får dansk premiere 25. december, møder allerede i denne uge sit første officielle publikum. Det sker fra den 13. oktober på Warszawa Filmfestivalen, der indtager en prominent position blandt europæiske filmbegivenheder.

Allerede et par måneder før den danske premiere er der bud efter Christian Tafdrups "En frygtelig kvinde". Filmen er udvalgt til Warszawa Filmfestivalen, hvor den fra 13. til 22. oktober skal dyste i konkurrencen for instruktørers første og anden spillefilm, Competition 1-2.

Filmen er et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set fra mandens synsvinkel – Christian Tafdrup

Warszawa Filmfestivalen, der indtager en prominent position blandt europæiske filmbegivenheder, har ud over "En frygtelig kvinde" også inviteret de danske film "Charmøren" af Milad Alami og "Darling" af Birgitte Stærmose. Begge har allerede markeret sig internationalt med nylige premierer ved festivalerne i henholdsvis San Sebastian og London.

Fakta

En-frygtelig-kvinde-poster Plakaten til den danske premiere 25. december er netop offentliggjort.

Læs Danica Curcic og Søren Malling til London og Filmkritikere uddeler pris til Charmøren

Om at overleve kvinder

"'En frygtelig kvinde' er et komediedrama om alt det frygtelige, kvinder kan gøre mod mænd i et moderne parforhold, set fra mandens synsvinkel," fortæller Christian Tafdrup, der sidste år spillefilmdebuterede med "Forældre".

Da Rasmus (Anders Juul) møder Marie (Amanda Collin), er han sikker på, at han har mødt kvinden i sit liv. Men der går ikke lang tid, før hun viser sig som et besidderisk og manipulerende væsen, der snedigt piller ham fra hinanden.

"Det handler om hverdagsterrorisme og om at overleve kvinder uden at blive kastreret af dem. Det er ikke, fordi jeg hader kvinder. Det er kun, fordi jeg har brugt de seneste 25 år på at finde ud af dem. Og det kan jeg ikke," siger instruktøren.

"Jeg håber, at filmen vil virke underholdende og genkendelig for begge køn, og at alle kan spejle deres egne oplevelser i filmen – at der er noget at grine af og noget at tale om."

Instruktøren, der oprindeligt er uddannet skuespiller, har skrevet manuskriptet sammen med sin bror Mads Tafdrup. Thomas Heinesen og Marta Mleczek har produceret for Nordisk Film. Dansk premiere er 25. december.

Udviklet gennem Skitsen

"En frygtelig kvinde" har modtaget produktionsstøtte via Det Danske Filminstituts talentprogram New Danish Screen.

Her fandt selve udviklingen af filmen sted under et nyt koncept med titlen Skitsen, som holdet bag New Danish Screen etablerede i 2015 for at inspirere filmskabere til at udforske nye kreative veje for filmfortællingen. Læs en opsummering af initiativet fra 2016 Her er vi med Skitsen nu.