Weekenden i biografen uge 46

BILLETSALG. I biograferne er julen skudt i gang med den nyeste film om Julemandens datter i en weekend, hvor Paprika Steens 'Fædre og mødre' for anden uge i træk er den mest sete film.

I den forgangne weekend var der premiere på tredje film i serien om Julemandens datter. Den blev set af godt 10.000, hvilket gør den til den tredje mest sete film. Filmserien blev skudt i gang i 2018, hvor den første film havde premiere op til jul og endte med at blive set af godt 147.000 i biograferne. På tværs af platforme er den set af mere end hver fjerde barn mellem 7-14 år jf. data fra Viden om publikum. Anden film havde premiere op til julen 2020 og blev hårdt ramt, da biograferne lukkede på grund af corona. Den blev derfor "blot" set af 80.000 i biograferne. Den er ligeledes blevet set i stor stil hjemme i stuerne og har også nået en stor udbredelse blandt de 7 til 14-årige. Det bliver interessant at følge den nyeste film i serien, hvor vi nu går en jul i møde forhåbentligt uden nye nedlukninger…

Udbredelse af Julemandens datter-filmene

Mest sete film i weekenden var for anden gang i træk komedien 'Fædre og mødre', og med over 51.000 publikummer i sin anden weekend, er filmen samlet set af 163.000.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekendens anden mest sete film var den ret hypede Marvel film 'Black Panther: Wakanda forever', som følger op på 'Black Panther' fra 2018, der var den første superheltefilm, hvor de bærende roller blev spillet af farvede. Filmen havde stor succes, omsatte globalt for ca. 10 mia. kr. og var nomineret til flere Oscars. Hovedrollen fra dengang, Chadwick Boseman, er siden desværre død af kræft i en al for tidlig alder, så denne gang er det Tenoch Huerta i hovedrollen som Namor - en af Marvels ældste super-karakterer. 

Top 10 – Weekend uge 46

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.