Børnebiffen i hele landet

Planeten Willi. Instr. Sören Wendt.
Børnebiffen giver kommuner, biografer, filmklubber og andre aktører i hele landet muligheden for at vise kvalitetsfilm for de 3-7-årige børn.

Filmpakker

Det Danske Filminstitut og Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber tilbyder filmpakker med kortfilmsprogrammer til de 3-7-årige børn i daginstitutioner og skolernes 0. klasser. Hver pakke har en samlet spilletid på cirka 30-40 minutter og indeholder både et program fra 3 år og et fra 5 år. 

Filmpakkerne til biografbrug leveres fra DIVO direkte til biografernes server og er nøglefri.

Har man ikke adgang til en biograf, kan man bestille og vise film på DVD ("Filmhits for børn"-serien).

Se aldersanvisningerne på 3 år og 5 år i beskrivelsen af de enkelte filmpakker og DVD’er.

Læs mere om filmpakkerne

Booking af filmpakker

Filmpakker bestilles HER

Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber står for bookingen. Ved spørgsmål kontakt Janne Flatau på tlf. 3321 4176 (mandag-fredag kl. 10.00-14.00) eller på mail: boernebiffen@dabuf.dk.

Pris

Det Danske Filminstitut stiller filmpakkerne gratis til rådighed. Øvrige udgifter – til fx biografleje, lancering, reklame m.m. – afholdes af de lokale arrangører.

Det Danske Filminstitut og Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber har lavet en aftale om, at den enkelte biograf kan modtage kr. 11 pr. deltager i salleje af kommunen – såfremt der er indgået en kommunal aftale til dækning af biografens omkostninger – dog minimum kr. 1.250,-. 

Bemærk, at filmpakkerne kun må vises ikke-kommercielt. Billetprisen må således kun dække lejen af biografsalen.

Spilleplan og lancering

Deltagerne udarbejder selv en lokal spilleplan med visningstidspunkter m.m. Desuden står de for den lokale lancering og omtale af filmvisningerne over for publikum, fx via daginstitutioner, biblioteker og biografer.

Billetter til filmvisningerne skal kunne bestilles/købes lokalt – fx i de medvirkende biografer eller gennem kommunen. De lokale arrangører står selv for at lave et passende billetsystem.

Eksempel: hjemmesiden for Med Rød Stue i Biografen (i Nordjylland).

Evaluering

De medvirkende kommuner og biografer skal opgøre publikumstal, som sammen med en kort evaluering sendes til Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber: boernebiffen@dabuf.dk.

Gense Børnebiffens film

I appen Filmcentralen/For de yngste kan du gense filmene fra Børnebiffen. Appen kan hentes i App Store, og filmene kan ses ved at logge ind med UNI-Login. Du kan læse mere om appen her eller se introduktionsvideoen herunder.

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk