Filmpakke 29

Antons lille gryde (Eric Montchaud, 2014)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år - 35 min.

Den lille grå ulv - Forår
Instruktør: Natalia Malykhina

Det er forår i skoven. Fuglene synger og floden bruser afsted, mens alting springer ud. Den lille grå ulv vågner og tager solbad. Og hans gamle ven haren er også vågnet. De løber om kap og springer ud på flodens isflager, der flyder afsted. Men strømmen af stærk, og floden bliver pludseligt farlig. Så må man bruge sin fantasi! Den lille grå ulv og haren må lege, at isflagen er en storslået fregat. Ud på bølgen blå mod ukendte farvande!

DFI distribution. Norge 2017. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Alma flytter på landet - Flyttedagen
Instruktør: Christian Sønderby Jepsen

Flyttebilen kommer og henter alle Almas ting fordi hun skal flytte på landet. En plan som Alma ikke er glad for.
Alma og hendes familie flytter fra deres dejlige lejlighed i byen og ud i et hus på landet. Alma synes, det er svært at sige farvel til alt det kendte og goddag til alt det ukendte: Ny seng, ny børnehave og nye venner. Men heldigvis bliver alt ikke ved med at være nyt!
”Alma Flytter På Landet” er en dokumentarserie i 8 afsnit, som indfanger frygten for det ukendte.

DFI distribution. Danmark 2018. 11 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om serien på Filmdatabasen

 

Rita og krokodille - Forår
Instruktør: Siri Melchior

Forår er smukt. Der er fine ny blomster og fugleunger, som skal lære at flyve. Rita og Krokodille er nu mere interesserede i mudder. Rita går ud i en stor mudderpøl og så sidder hendes støvle fast. Krokodille er ikke vild med mudder, men han får Rita fri. Så sidder Krokodille fast. Rita er bange og løber afsted efter hjælp. Men Rita er modig og tager tilbage til Krokodille for at redde ham.

DFI distribution. Danmark 2018. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Edderskønne edderkopper - Spytteedderkoppen
Instruktør: Adam Schmedes

Spytteedderkoppen, der bor nede under gæstehuset, sover om dagen og jager om natten. Til det har den udviklet nogle helt særlige egenskaber. En hun bliver indfanget og studeret i et syltetøjsglas. Det er en frygtelig oplevelse, der næsten tager livet af hende. I løbet af natten afslører hun sine særlige evner. Men om familien får set hvad hun kan, skal vi ikke afsløre her.

Om serien: Edderkopper er en af udviklingens mest succesfulde dyregrupper. Der er flere hundrede eller tusinder i hver en have. De er dygtige specialister på hver sit område og gemmer på mange overraskende hemmeligheder. I hvert afsnit følger vi nogle få individer af én art af edderkopper.

DFI distribution. Danmark 2018. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Lillefinger - Fødselsdagen
Instruktør: Mette Skov

Lillefinger og Myren fejrer fødselsdag for klatretræet. 
Om serien: Lillefinger og Myren er bedste venner. De laver alting sammen, men nogen gange går det ikke helt som planlagt. Hvad sker der hvis man kommer til at smadre en rude? Og hvordan kommer man hjem igen, hvis man er blevet taget af blæsten og blæst langt, langt væk? Det er ikke altid nemt at være venner med nogen, for hvordan bliver man enig med hinanden uden at gå på kompromis med sig selv? Alt det og meget mere oplever Lillefinger og Myren.

DFI distribution. Danmark 2015. 5 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen


Fra 5 år - 44 min.

Vitello skal have en papfar
Instruktør: Dorte Bengtson

Mor kysser en skaldet mand, der hedder Gregers, ude ved havelågen. Vitello er bekymret for hvad det er for noget. Hans hemmelige kæreste, Kamma, tror han skal have en papfar. VItello bander sine bedste bandeord, for han har jo allerede en far, der både er sjuft og superengel…

DFI distribution. Danmark 2018. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Min mosters historier - Flaskeposten
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll

Theodor fanger en flaskepost i sit fiskenet. Inde i flasken ligger der et mystisk kort over en øde ø. Theodor og Lola drager ind mod øen, hvor de møder Jeppe. Jeppes flyvende gummibåd er gået i stykker, men heldigvis ved Theodor lige, hvad der skal til.

DFI distribution. Danmark 2017. 10 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

1 minut natur - Kattekillinger
Instruktør: Stefanie Visjager

En pige ligger i sin seng og sover, da hendes kat pludselig bider hende. Pigen lægger mærke en sagte lyd, noget der piber – og så opdager hun, at katten har fået killinger i hendes seng. Denne lille tegnefilm er en del af serien ”Et minut natur”, hvor små hverdagsfortællinger bliver fantasifuldt animeret

DFI distribution. Holland 2016. 1 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Antons lille gryde
Instruktør: Eric Montchaud

Anton er ikke ligesom alle andre. Han har en lille, rød gryde, som han altid slæber efter sig. Den er der bare. Andre mennesker synes, det er lidt mærkeligt. De ser kun den lille gryde, selvom Anton er god til mange ting. De skulle bare vide, hvor besværligt det er at slæbe på den lille gryde. En dag møder Anton en særlig person, der får ham til at se tingene i et helt nyt lys. Måske er gryden til at bære alligevel?

DFI distribution. Frankrig 2014. 6 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Josefines bondegård - Køkkenhaven
Instruktør: Emil Langballe

Josefine har fået lov til at få sin helt egen køkkenhave, og hendes far hjælper hende med at hente gødning og plante grøntsager i den. Imens har morfar slagtet en hane, de skal spise til aftensmad, og han har lovet Josefine, at hun må plukke fjerene af den og være med til at rense den.

DFI distribution. Danmark 2015. 13 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Vitello napper en kat
Instruktør: Dorte Bengtson

Vitello og Max og Hasse og William kunne godt tænke sig virkelig mange penge. Cirka 10 millioner. Så de beslutter sig for at blive kriminelle. Og nappe nogens kattekilling. Og gemme den og kræve virkelig mange penge for at aflevere den igen…

DFI distribution. Danmark 2018. 7 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

Fakta

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk