Filmpakke 36 - uden ord

Næsehornsdans (Verena Fels, 2015)
Her finder du filmbeskrivelser, credits samt et billede til hver af titlerne i filmpakken. Materialet er beregnet til brug i jeres lancering af filmene.

Fra 3 år – 34 min.

Krokodille
Instruktør: Julia Ocker

En krokodille gør klar til at hygge sig i sofaen og se tv. Men da den skal til at spise sine saltstænger, får den problemer. Armene er for korte til at nå munden. Den prøver på alle mulige måder, men det lykkes ikke. Ved siden af sidder en anden krokodille, der synes, det er lige så svært. Måske kan de hjælpe hinanden.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Karla kanin på stranden
Instruktør: Lasse Persson

I 'Karla Kanin på stranden' følger vi en kaninpige med lange ører og storprikkede bukser og hendes møde med en mariehøne. De to nyder en dag sammen på stranden, hvor vinden suser, og solen skinner.

DFI distribution. Sverige 2001. 6 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Næsehornsdans
Instruktør: Verena Fels

Det er rigtig sjovt at danse! Men skal man danse alene hele tiden, er det pludselig ikke så sjovt længere. Det lille næsehorn har brug for at finde på noget, så alle gerne vil danse med.

DFI distribution. Tyskland 2015. 3 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Som hund og kat
Instruktør: Jesus Perez

Man kan ikke tvinge et venskab frem, men i en nødsituation kan venskab opstå lige pludseligt. En hund og en dreng kommer til live i en tegners skitsebog. De hopper rundt på siderne og møder en pige og hendes kat. Drengen kan godt lide pigen. Men hunden og katten jagter hinanden, indtil drengen falder i et hul. Nu får hunden brug for pigens hjælp.

DFI distribution. Tyskland 2015. 6 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Ernst og blikkenslageren
Instruktør: Alice de Champfleury

Ernst vasker op, og mor synger, mens hun tørrer af. Men pludselig ser de, at røret under vasken er utæt, og der kommer en sø på gulvet. Mor ringer efter blikkenslageren, som kommer og undersøger sagen. Ernst hjælper blikkenslageren med stor interesse, alt imens mor laver kaffe. Mens blikkenslageren tager en kaffepause i mors stue, arbejder Ernst videre med rørene under køkkenvasken.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Vanten
Instruktør: Clementine Robach

Vinterfrosten er bidende kold, da en lille pige tager med sin bedstefar ud for at hænge et fuglehus op. Så da pigen på vej hjem taber sin strikkede vante, er skovens dyr, store som små, hurtige til at søge husly for natten i den varme vante.

DFI distribution. Frankrig 2015. 8 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Fra 5 år – 44 min.

Mit skjulte talent
Instruktør: Miran Miosic

I Kattebyen bor en lille kat, der elsker musik. Men han synger meget falsk. Alle holder sig for ørerne, og i skolen bliver han drillet. Hans bedste veninde sender ham derfor på musikskole. Da han kommer tilbage, synger han stadigt falsk. Men byen ved ikke, at den lille kat har skjulte talenter!

DFI distribution. Kroatien 2013. 6 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Tre tosser
Instruktør: Snobar Avani

Tre venner toner frem i horisontens brændende dis - de er på vej. En grøn skov og en skøn strand ligger foran dem. To af gutterne bliver grebet af grådighed og efterlader ingen plads til den tredje, som må gå sin vej. De to tilbageblevne konkurrerer om, hvem der kan bygge det højeste hus på stranden. Til sidst er alle ressourcer omkring dem ødelagt og inddraget til formålet.

DFI distribution. Danmark 2014. 6 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Mops & Ollie
Instruktør: Christian Vig Kuntz

De to rumvæsener Mops og Ollie bor på en planet langt ude i rummet. Ovenover planeten er et stort motorvejsnet, hvorfra der jævnligt falder lidt skrald ned, som Mops og Ollie enten kan spise eller lege med. Men de bliver uvenner over skraldet og rigtigt kede af det, før det går op for dem, at det, de har brug for, er hinanden, ikke skraldet.

DFI distribution. Danmark 2012. 8 min. Tilladt for alle. 

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Peter Pix: Kærestebrevet
Instruktør: Trine Heller Jensen

Peter Pix kommer ind med et brev, dufter spændt til det, åbner det og trækker et rødt papirhjerte ud. Hjertet slår, mens han kigger på et billede af sin udkårne. Han gør sig klar til at møde hende. Prøver skjorter, sætter håret og kigger sig i spejlet. Mangler der noget? Skæg! Han afprøver nu forskellige modeller, som han "maler" på med fingrene.

DFI distribution. Danmark 2013. 2 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Hr. Hublot
Instruktør: Laurent Witz

Hr. Hublot er en meget ordentlig mand, der ikke kan lide rod. Han bor i en fremtidsby, hvor alt er mekanisk. En dag finder han en lille hund, som han tager til sig. Men hunden bliver større og større, indtil den næsten ikke kan være i lejligheden mere. Alt er kaos, og Hr. Hublot må finde en løsning.

DFI distribution. Frankrig 2013. 11 min. Dansk tale. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Ernst på togrejse
Instruktør: Alice de Champfleury

Ernst og mor skal med toget ud af byen på en lille ferie. Inde i toget finder mor deres pladser, og Ernst går ud på gangen og kigger ud af vinduet. Toget standser ved en station, og på perronen får Ernst øje på en vaffelbod. Han løber tilbage til sin kupé – men mor er væk. Ernst ser pludselig mor på perronen. Ernst stiger af toget for at finde sin mor.

DFI distribution. Danmark 2000. 7 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

 

Ulv
Instruktør: Julia Ocker

En ulv går rundt i skoven og prøver at se farlig ud; den knurrer og skræmmer de andre dyr. Men da den bliver alene, opfører den sig pludselig anderledes. Den tager ballettøj på og begynder at danse. En and får øje på ulven og begynder at grine og drille. Ulven bliver vred. Men så opdager ulven, at anden også har en hemmelighed.

DFI distribution. Tyskland 2015. 4 min. Tilladt for alle.

Læs mere om filmen på Filmdatabasen

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Fakta

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk